Studenten OV Tweede Kerstdag 2018

KerstbalIs je studenten OV-chipkaart geldig op Tweede Kerstdag 2018? Lees hier of je week of weekend studenten OV geldig is op Tweede Kerstdag.

Tweede Kerstdag 2018

Tweede Kerstdag valt op 26 december 2018, een woensdag. Tweede Kerstdag valt overigens altijd op 26 december. De meeste werknemers zijn vrij op Tweede Kerstdag en gaan vaak bij familie en vrienden op bezoek. Hiervoor wordt uiteraard ook het openbaar vervoer gebruikt. Voor studenten is het daarom belangrijk om te weten of ze gratis kunnen reizen met hun OV jaarkaart.

Klaar voor de feestdagen?

Moet je nog inkopen doen voor de feestdagen? Bestel dan bij bol.com.

Week studenten OV-chipkaart Tweede Kerstdag 2018

Als je in bezit bent van een studenten week OV-chipkaart, dan reis je op Tweede Kerstdag 2018 op saldo. Je week OV studentenkaart is namelijk niet ‘geldig’ op Tweede Kerstdag.  Houdt er dus rekening mee dat je voldoende saldo op je OV-chipkaart hebt staan, zodat je dit niet op het allerlaatste moment nog moet opladen. Met een week OV studentenkaart reis je wel met korting op Tweede Kerstdag.

Studenten weekend OV-chipkaart Tweede Kerstdag 2018

De weekend studenten OV-chipkaart is gewoon geldig op Tweede Kerstdag, waardoor je in tegenstelling tot met een week OV studentenkaart wel gratis kunt reizen. Je hoeft daarom geen saldo op te laden op je studenten OV-chipkaart om te kunnen reizen met het OV. Uiteraard is het wel handig om altijd een beetje saldo te hebben op je OV-chipkaart voor het geval dat je ineens snel moet reizen op een dag dat je wel moet betalen voor je reis.

Eerste Kerstdag studenten OV-chipkaart

En Eerste Kerstdag 2018 dan? Op Eerste Kerstdag gelden dezelfde regels als op Tweede Kerstdag, waardoor de week studenten OV dus niet geldig is, maar de weekend studenten OV-chipkaart wel. Meer informatie vind je hier.