Studenten OV Hemelvaartsdag 2018

Is je studenten OV-chipkaart geldig op Hemelvaartsdag 2018? Hemelvaartsdag is een officiële feestdag, waardoor er speciale regels gelden voor de geldigheid van je OV studentenkaart. Weekstudenten reizen op saldo op Hemelvaartsdag 2018, terwijl weekendstudenten gratis reizen.

Hemelvaartsdag 2018

Hemelvaartsdag valt op 10 mei 2018 en is een christelijke feestdag, waarop christenen herdenken dat Jezus naar zijn vader god is opgevaren.

Week studenten OV op Hemelvaartsdag 2018

Als je een week studenten OV hebt en op Hemelvaartsdag wil gaan reizen, is het aan te raden om van te voren alvast genoeg saldo op je OV-chipkaart te zetten. Het is zonde om een boete te krijgen, omdat je te weinig saldo op je OV-chipkaart had. Je saldo kan je op meerdere plaatsen opladen. Je kunt ook kiezen voor een treinkaartje of een buskaartje, maar dit zal vaak meer kosten dan wanneer je je studenten OV gebruikt.

Weekend studenten OV op Hemelvaartsdag 2018

Weekendstudenten hoeven niets te doen op Hemelvaartsdag 2018. Ze reizen gewoon gratis, net zoals in het weekend. Je hoeft dus niet je OV op te laden of een treinkaartje te kopen.