Nieuws en actualiteiten

Staatssecretaris schrijft dat OV-chipkaart mogelijk in 2023 wordt afgeschaft

Staatssecretaris Van Veldhoven schrijft in een brief aan vervoerders en andere overheden dat de techniek van de OV-chipkaart toe is aan vervanging en dat de OV-chipkaart duur is. De technische ondersteuning van de OV-chipkaart zal in de toekomst onzeker zijn en het systeem draait op een eigen standaard, waardoor andere betaalmiddelen (zoals een bankpas) dan de OV-chipkaart niet gebruikt kunnen worden voor betalingen in het OV.

Op 16 augustus is het OV-chipkaart weekabonnement weer geldig

Vanaf 16 augustus om 4:00 kunnen studenten weer gratis reizen met hun week studentenreisproduct. Dit is het einde van de zomerperiode die geldt van 16 juli tot en met 16 augustus. Weekstudenten hoeven dus vanaf 16 augustus niet meer op saldo te reizen. Voor studenten met een weekend reisproduct verandert er niets. Studenten met een weekendproduct reizen doordeweeks altijd op saldo, ook in de zomervakantie.

Vanaf 16 juli betalen voor reizen met week OV studentenkaart

OV-chipkaart opladenMorgen 16 juli vanaf 4.00 ’s  ochtends gaat de zomervakantie officieel in voor het studentenreisproduct. Hierdoor reis je niet meer gratis met je week OV ov-chipkaart.

Ook maandag 11 december aangepaste dienstregeling NS

Vanwege het winterse weer rijdt de NS ook maandag 11 december 2017 met een aangepaste dienstregeling. Met name in de middag wordt veel sneeuw en overlast verwacht en tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers groot zijn. Door de aangepaste dienstregeling rijden er minder treinen dan op een gewone werkdag en moet er meer worden overgestapt. De NS adviseert reizigers om het weerbericht goed in de gaten houdt en reisplanners te raadplegen voor vertrek. 

Bron: NS.nl

Nieuwe NS dienstregeling per 10 december 2017

De NS rijdt vanaf 10 december met een nieuwe dienstregeling. In grote lijnen zorgt de dienstregeling volgens de NS voor meer treinen, een kortere reistijd, minder overstappen en minder lang wachten op het station.

Week studenten OV-Chipkaart op 16 augustus weer geldig

Studenten met een week OV kunnen morgen weer gratis reizen met hun studentenreisproduct. Op 16 augustus 4:00 uur om precies te zijn. Je hoeft dan dus niet meer op saldo te reizen met je weekabonnenement. Voor studenten met een weekendabonnement verandert er niets, omdat die ook in de zomervakantie gratis in het weekend kunnen reizen.

230 euro boete voor instappen na fluitsignaal

De NS waarschuwt dat het na het fluitsignaal instappen in de trein een boete van € 230 kan opleveren. Een aantal dagen geleden werden er nog drie mensen beboet omdat zij het fluitsignaal negeerden. Volgens de NS is het aan de conducteur of hij een boete geeft voor instappen na het fluitsignaal. Er zou echter maar enkele keren per jaar daadwerkelijk een boete worden gegeven voor het instappen na het fluitsignaal.

NS past morgen dienstregeling aan wegens storm

De NS zal morgen een aangepaste dienstregeling hanteren wegens de verwachte zware storm. Hierdoor rijden er landelijk minder treinen. Op veel trajecten zal er in plaats van per kwartier morgen per half uur een trein rijden. Soms komt er een extra overstap.

Nieuwe dienstregeling NS per 11 december 2016

Op 11 december gaat de nieuwe dienstregeling in bij de NS. Wat verandert er voor jou?

Op 16 juli begint de zomervakantie en is de week ov-chipkaart niet geldig

Op 16 juli begint de zomervakantie. Dit heeft consequenties voor de geldigheid van je studenten OV-chipkaart.