Weekend studenten OV

Een weekend studenten OV is in de weekenden geldig. Met een weekend studenten OV reis je daarom in het weekend gratis en doordeweeks op saldo. Je reist dan wel met korting. Tijdens de feestdagen en vakanties reis je gratis met een weekend studenten OV-chipkaart.

Wanneer recht op een weekend studenten OV?

Als je recht hebt op studiefinanciering kan je een weekend studenten OV aanvragen. De aanvraag doe je bij het DUO. Je krijgt standaard een week studenten OV-chipkaart, waardoor je zelf moet aangeven dat je liever een weekend studenten OV hebt. Je kunt ook wisselen tussen een weekend en een week studenten OV-chipkaart. Dit doe je door in te loggen bij DUO en de instructies te volgen.

Wanneer is een weekend studenten OV geldig?

Een weekend studenten OV is zoals gezegd tijdens weekenden geldig, maar ook tijdens feestdagen en vakanties. Wanneer deze feestdagen en vakanties zijn kan je aan de rechterzijde van de website vinden. Ook kan je een kijkje nemen op de OV-chipkaart kalender, waar je op een overzichtelijke manier ziet wanneer onder andere je week studenten OV geldig is. Als je weekend OV studentenkaart niet geldig is moet je op saldo reizen. Je reist wel met korting. De korting is 40% bij de NS en 34% bij stads- en streekvervoerders.

Reacties

Ik heb een weekendabonnement en zou graag willen weten of het waar is dat ik pas vanaf 12 uur gratis kan reizen op vrijdag. En als dit inderdaad zo is, zou ik ook graag willen weten of ik heel mijn reis met korting reis, maar dus wel moet betalen, als ik bijvoorbeeld om 11:56 op de trein stap, of dat dit dan vanaf 12 uur automatisch verandert in gratis reizen.

Het klopt dat je op vrijdag vanaf 12 uur gratis reist. Dit gaat stiekem al iets vroeger in, dus als je om 5 voor 12 incheckt geldt het gratis reizen ook al. Ik weet niet hoe laat het precies ingaat, maar mij is het gelukt om 5 voor 12. :)

Het was altijd pas vanaf 4 uur gratis reizen, ik vind het persoonlijk wel prettig dat het dan nu al vanaf 12 uur kan als dit inderdaad het geval is.

Dat was niet mijn vraag. Mijn vraag is: "Hoef je minder te betalen als je voor de tijd dat je gratis mag reizen met je ov geldig incheckt, en weer uitcheckt nadat de tijd van gratis reizen is ingegaan?"

Je moet je volledige reis met 40% korting betalen als je voor 12.00 incheckt, dit wordt dus niet verrekend

Belachelijk dat tussen 2de kerstdag en nieuwjaarsdag niet als vakantie wordt geteld? Wat is dan wel vakantie? Jezus christus vieze uitzuigers. Donder allemaal lekker een end op met zijn allen.

Wees blij dat we uberhaupt gratis kunnen reizen met het ov, dat is al een behoorlijke gift wanneer je het omrekent naar wat we anders in die vijf jaar aan reiskosten kwijt zouden zijn

Er staat dat je met weekend ov doordeweeks op maandag vanaf 04:00 en dinsdag tot donderdag vanaf 09:00 reist met korting, maar tot hoelaat heb je dan korting die dagen

zit er een bepaalde leeftijd aan de weekend ov verbonden of niet

Weekend OV is gratis tijdens feestdagen, waarom niet 31 december en 1 januari?

Als ik vrijdag avond/nacht reis, reis ik dan gratis? reis je alleen gratis met een weekend ov?

studenten chipkaart maken

Ik kan door de weeks gratis reizen maar kan ik naast mijn week ook een weekend abonnement erop zetten of is dit niet mogelijk?

geen idee

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.