Weekend studenten OV

Een weekend studenten OV is in de weekenden geldig en vrijdag vanaf 12:00 uur. Wanneer je weekend OV geldig is reis je gratis. Verder zal je op saldo moeten reizen. Je reist dan wel met korting. Tijdens de feestdagen en vakanties reis je gratis met een weekend studenten OV-chipkaart.

Wanneer recht op een weekend studenten OV?

Als je recht hebt op studiefinanciering kan je een weekend studenten OV aanvragen. De aanvraag doe je bij het DUO. Je krijgt standaard een week studenten OV-chipkaart, waardoor je zelf moet aangeven dat je liever een weekend studenten OV hebt. Je kunt ook wisselen tussen een weekend en een week studenten OV-chipkaart. Dit doe je door in te loggen bij DUO en de instructies te volgen.

Wanneer is een weekend studenten OV geldig?

Een weekend studenten OV is tijdens weekenden geldig en vrijdag vanaf 12:00 uur, maar ook tijdens feestdagen en vakanties. Wanneer deze feestdagen en vakanties zijn kan je aan de rechterzijde van de website vinden. Ook kan je een kijkje nemen op de OV-chipkaart kalender, waar je op een overzichtelijke manier ziet wanneer onder andere je week studenten OV geldig is. Als je weekend OV studentenkaart niet geldig is moet je op saldo reizen. Je reist wel met korting. De korting is 40% bij de NS en 34% bij stads- en streekvervoerders. Let op: de korting geldt pas vanaf 9:00. Vóór 9:00 betaal je het volle tarief.

Reacties

Ik heb een weekendabonnement en zou graag willen weten of het waar is dat ik pas vanaf 12 uur gratis kan reizen op vrijdag. En als dit inderdaad zo is, zou ik ook graag willen weten of ik heel mijn reis met korting reis, maar dus wel moet betalen, als ik bijvoorbeeld om 11:56 op de trein stap, of dat dit dan vanaf 12 uur automatisch verandert in gratis reizen.

Het klopt dat je op vrijdag vanaf 12 uur gratis reist. Dit gaat stiekem al iets vroeger in, dus als je om 5 voor 12 incheckt geldt het gratis reizen ook al. Ik weet niet hoe laat het precies ingaat, maar mij is het gelukt om 5 voor 12. :)

Het was altijd pas vanaf 4 uur gratis reizen, ik vind het persoonlijk wel prettig dat het dan nu al vanaf 12 uur kan als dit inderdaad het geval is.

Dat was niet mijn vraag. Mijn vraag is: "Hoef je minder te betalen als je voor de tijd dat je gratis mag reizen met je ov geldig incheckt, en weer uitcheckt nadat de tijd van gratis reizen is ingegaan?"

Je moet je volledige reis met 40% korting betalen als je voor 12.00 incheckt, dit wordt dus niet verrekend

Belachelijk dat tussen 2de kerstdag en nieuwjaarsdag niet als vakantie wordt geteld? Wat is dan wel vakantie? Jezus christus vieze uitzuigers. Donder allemaal lekker een end op met zijn allen.

Wees blij dat we uberhaupt gratis kunnen reizen met het ov, dat is al een behoorlijke gift wanneer je het omrekent naar wat we anders in die vijf jaar aan reiskosten kwijt zouden zijn

Er staat dat je met weekend ov doordeweeks op maandag vanaf 04:00 en dinsdag tot donderdag vanaf 09:00 reist met korting, maar tot hoelaat heb je dan korting die dagen

zit er een bepaalde leeftijd aan de weekend ov verbonden of niet

Weekend OV is gratis tijdens feestdagen, waarom niet 31 december en 1 januari?

Als ik vrijdag avond/nacht reis, reis ik dan gratis? reis je alleen gratis met een weekend ov?

studenten chipkaart maken

Ik kan door de weeks gratis reizen maar kan ik naast mijn week ook een weekend abonnement erop zetten of is dit niet mogelijk?

geen idee

Je kan je abonnement 3 keer per jaar wisselen dus is het wel mogelijk van een week naar een weekendabonnement te wisselen maar niet heel vaak! houd er rekening mee ;)

Hallo, Ik heb een weekend OV, maar wil graag in de meivakantie ook reizen met mijn OV. Is dit dan ook volledig gratis, omdat dit een vakantie week voor mij is? of is dit een gewone week waardoor ik alleen in het weekend reis?

Als je in het weekend met de trein wil reizen hoeveel saldo moet je mininaal op je studenten ov hebben staan om in te kunnen checken?

10euro is het minimale tarief om in te checken bij de trein met je studenten ov. Andere vervoerders volgens 0.

Ik wil graag mijn week OV omzetten naar weekend maar dit kan ineens niet? Er staat dat vanaf 1 mei t/m 25 augustus geen wissel mogelijk is. Weet iemand waarom dit is?

Ja omdat mensen anders misbruik gaan maken van het systeem door net voor de zomer om te zetten in weekend omdat die heel de zomer door geldig is. Daarom kun je maar tot 1 mei omzetten, daarmee hopen ze te voorkomen dat er misbruikt van wordt gemaakt

Kan je in de vakantie ook vanaf 12 uur in het weekend gratis reizen of is dit alleen vanaf zaterdag? mvg Sabine

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.