Week OV-chipkaart

Een week OV-chipkaart is een OV studentenkaart die doordeweeks geldig is, waardoor je doordeweeks gratis met het openbaar vervoer kunt reizen.

Wanneer recht op een week OV studentenkaart?

Wanneer je recht hebt op studiefinanciering heb je recht op een week  of weekend OV studentenkaart. Als je een week OV studentenkaart neemt, kan je je reisproduct ophalen bij bepaalde OV-chipkaart automaten. Standaard krijg je een weekabonnement van het DUO. Heb je toch liever een weekend studenten OV, dan kan je wisselen van soort abonnement door in te loggen op de DUO website.

Wanneer is een week OV-chipkaart geldig?

Een week OV-chipkaart is doordeweeks en op Goede Vrijdag geldig. Je kunt dan dus gratis reizen met je OV studentenkaart. Op andere feestdagen en in de zomervakantie kan je slechts op saldo reizen. Je reist dan wel met 40% korting met NS treinen en met 34% korting met stads- en streekvervoerders.

Feestdagen en vakanties week OV-chipkaart

De feestdagen en vakanties waarop je OV-chipkaart niet geldig is kan je aan de rechterzijde van deze website vinden. Ook kan je kijken op onze OV-chipkaart kalender of op de pagina ‘Is mijn OV studentenkaart geldig 2012’.

Reacties

Volgens Duo staat het reisproduct van mijn mentor kind, Mieke Tussamba klaar. Toch kan zij haar Ov studentenkaart niet activeren bij de automaat op het station. Hoe zit dit? mvg. Laeta Coenders.

je kunt niet gratis reizen met je ov in de zomervakantie maar je hebt wel 40% korting. dus je hoeft er niet nog een aan te schaffen.

Op mijn student ov staat dat het geldig is tot september 2014, maar ik ben nog lang niet klaar met mijn studie. Heb nooit vertraging opgelopen. Volgens mij heb ik nog wel recht op studiefinanciering. Heb ik dan wel nog recht op student ov kaart?

Dit is ook mijn vraag. Is de ov al vanaf 16-08 geldig of 01-09?

kan je gratis reizen zolang je studeert bijv als je een 3 jarige opleiding doet dan 3 jaar gratis kan reizen ?

fuck de gvb brada ze flashen ons allemaal , van noord na centraal is al fucking 2 euro bijna, matafuckers als we uitcheken schreeuwen ze door de hele bus of tram , OF JE STAPT NU UIT OF JE CHEKT WEER IN , je moeder a brada nederland bestaat al 75% uit arbeiders waattaaafuck ga je alles nog zo duur maken ?

Ik heb een week ov en nog geen saldo op mijn kaart staan. Kan ik in het weekend ook gewoon een kaartje kopen met 40% korting? En mag er dan ook iemand met mij mee reizen?

ze proberen gewoon geld van ons te plukken met die ov chipkaarten het is gewoon niet meer te geloven hoe duur je van a naar b gaat tegenwoordig! Ik weet niet welke gek de ov heeft verzonnen maar van mij mag die gene oprotten naar belgie of Duitsland. De toeristen komen nu ook al minder omdat ze iedere keer uit de bus of tram worden gezet omdat ze of vergeten uittecheken of door de verkeerde deur naar binnenlopen. Daar moet de hele tram/bus meekijken. FUCK NEDERLAND FUCK OV FUCK GVB FUCK PVDA FUCK GROENLINKS FUCK DE BEZUINIGINGEN FUCK DE KONING FUCK DE KONINGIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FUCK OV CHIPKAART LAATS OOK IK STOND ZO BIJ DE GVB BIJ AMSTERDAMCENTRAAL KOMT EEN LUL MIJ VERTELLEN DAT ZE ALLEEN KUNNEN OPLADEN VANAF 10 EURO? WTF DENKEN ZE DAT WIJ ZO RIJK ZIJN OFZO 10 EURO BETALEN VOOR WAT OM VAN CENTRAAL NAAR OOST TE KOMEN 2 EURO KWIJT KAN JE BETER LOPEN TOG? MISCHIEN MOETEN WE MET ZIJN ALLE STAKEN JONGENS WANT WIJ WORDEN IN ONZE KONT GENOMEN DOOR ALLE FLIKKERS UIT DEZE LAND. Zogenaamd bezuinigen? ey aub ? JE STUURT AL ONZE GELD NAAR EUROPA NAAR DIE STINKARME FLIKKERS DIE ER ZELF VOOR HEBBEN GEKOZEN OM ZO STINKARM TE WORDEN , WANT EUROPA NEDERLAND IS TOG ZO DOM

DIT IS TOCH ECHT WEL WAAR ! WIJ BETALEN BELASTING VOOR MENSEN DIE WIJ NIET EENS KENNEN PLUS NOG DAT WIJ ER ONDER MOETEN LEIDEN! ps. die ov chipkaart is egt onzin, bij het Amsterdam centraal station heb je een gvb huisje waar iedereen zo onbeschoft reageerd, en ja ik moest ook 10 euro betalen omdat de max bedrag 10 euro was WEG MET OV! WEG MET EUROPA

Geachte, ik denk dat jij in de politiek moet gaan staan, want alles wat hier staat zie ik ook gewoon op tv maar dan minder professioneel! ik denk als je o door gat veel gaat bereiken in NEDERLAGENLAND. mvg

JA EN IK WAS NOG NIET KLAAR WANT EUROPA DIE GRIEKEN SPANJAARDEN ECT..... NOEM MAAR OP België ZELFS HE België NAAIT ONS HARD IN ONZE REET. WIJ MOETEN HIER ELKE DAG 8 UUR PER DAG WERKEN , WIJ KRIJGEN ONZE PAUZE OOK NIET UITBETAALT, PLUS BTW BETALEN VOOR MENSEN DIE IK NIET EENS KEN? VOOR MENSEN WAARVAN IK WEET DAT HET NIET EENS WAARD IS OM VOOR HUN BTW TE BETALEN? DIT WORD TE GEK VOOR WOORDEN JONGENS, IK DENK DAT ALS WIJ MET ZIJN ALLE 1 WORDEN ( WAT WIJ ZOWISO NIET GAAN WORDEN MAAR GOED ) ALS WIJ MET ZIJN ALLE `1 WORDEN KUNNEN WIJ HET VAST AAN OM DIE REGERING VAN NEDERLAND TE VERSLAAN, MINDER EUROPA MINDER BELASTING MINDER GVB MINDER MENSEN DIE ONS IN DE MALING NEMEN, ZELF GAAN ZE 3X PER JAAR OP VAKANTIE OMDAT ZE NATUURLIJK ONS IN DE MALING HEBBEN GENOMEN MET ONZE STEMMEN, O HEBBEN E 90 % AL IN HUN ZAK ZITTEN~ MAAR WANNER HET AANKOMT OP DE BELOFTES DIE ER WORDEN GEMAAKT HO MAAR ! 'WIJ WACHTEN OP HET BESLUIT VAN HET ..... EN HET ..... ' OOW? OKE IS GOED bedankt dat jullie ons allemaal in de maling nemen jongens !!! jullie graven jullie eigen gat onder de grond!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OVER 3 JAAR GAAT NEDERLAND OFFICIEEL FAIT, EN DAN ZULLEN WIJ ZIEN WIE ONS GAAT HELPEN , EN DAT ZAL PRECIES NIEMAND ZIJN, WIJ HEBBEN AL ONZE GELD UITGTEGEVEN AAN DIE KUT SPANJAARDEN EN GRIEKEN!!!!!!!! DOOR WIE DOOR DIE HOMO RUTTE

Beste, Wauw misschien klopt je opbouw niet van je tekst maar ik ben er van overtuigt dat dit wat hier getypt staat zeker egt waar is!

HAHAHAHHA deze persoon heeft wel veel tijd besteed aan het type en argumenten!!! maar het klopt allemaal wel en dat kan niemand ontkennen! ik ben het er ook mee eens, zoals meer arbeiders in NEDERLAND FUCK RUTTE FUCK EUROPA EN FUCK DE GVB!!!

beste, dit is niet misschien de juiste plaats om dit hier te plaatsen, maar het is wel belangrijk dat alles klopt wat er hier boven staat! : Letterlijk alles word duurder, maar de inkomen worden steeds minder? In wat voor een systeem zitten wij met zijn allen Wij betalen nog steeds extra btw aan Europa terwijl als wij als zo een klein land fait gaan, er niemand ons zou helpen 'EIGEN SCHULD DIKKE BULT' zeggen de andere landen maar Nederland daar in tegen: ' WIJ HELPEN JULLIE WEL WANT WIJ LATEN ONZE LANDGENOTEN 30% MEER btw BETALEN ALS NODIG IS' ! En bedankt voor jullie aandacht ik had eigenlijk een vraag over de ov want die is vandaag niet geldig tenminste de STUDENTEN ov CHIPKAART is niet geldig, je kan reizen met 40% korting nou bedankt zeg hoepel maar op NEDERLAND ik ga weer in AMERIKA wonen.

ik heb mijn ov kaart stopgezet, omdat hij verliep en ik dacht dat ik dan opnieuw het product moest aanvragen om dit op mijn nieuwe kaart te zetten. Nu bleek dat dit achteraf niet nodig was, maar nu kan ik dus nergens vinden hoe ik opnieuw mijn studentenreisproduct kan aanvragen.

Hallo, op de site staat dat mijn studenten ov het vanaf 16 augustus weer moet doen? maar hij doet het niet???

Wat ik niet helemaal snap, Je hebt een persoonlijke OV chipkaart. Daarmee kan je dus helemaal GRATIS reizen met de opgegeven tijden ( http://www.duo.nl/particulieren/student-hbo-of-universiteit/ov-en-reizen/wanneer-reizen-in-week-en-weekend.asp ) of met korting? Hoe kan je dat aanvragen of hoe zit dat. Geldt dat dan alleen voor tram, of met de trein? Ze hebben het ook over een week en weekend abbo. Het abbonement voor je OV, wat bedraagt dat zodat je verder gratis kan reizen> Is het een soort van sim only met een bepaalde prijs betalen, en daarvoor onbeperkt kunnen sms'en?

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.