Week OV-chipkaart

Een week OV-chipkaart is een OV studentenkaart die doordeweeks geldig is, waardoor je doordeweeks gratis met het openbaar vervoer kunt reizen.

Wanneer recht op een week OV studentenkaart?

Wanneer je recht hebt op studiefinanciering heb je recht op een week  of weekend OV studentenkaart. Als je een week OV studentenkaart neemt, kan je je reisproduct ophalen bij bepaalde OV-chipkaart automaten. Standaard krijg je een weekabonnement van het DUO. Heb je toch liever een weekend studenten OV, dan kan je wisselen van soort abonnement door in te loggen op de DUO website.

Wanneer is een week OV-chipkaart geldig?

Een week OV-chipkaart is doordeweeks en op Goede Vrijdag geldig. Je kunt dan dus gratis reizen met je OV studentenkaart. Op andere feestdagen en in de zomervakantie kan je slechts op saldo reizen. Je reist dan wel met 40% korting met NS treinen en met 34% korting met stads- en streekvervoerders.

Feestdagen en vakanties week OV-chipkaart

De feestdagen en vakanties waarop je OV-chipkaart niet geldig is kan je aan de rechterzijde van deze website vinden. Ook kan je kijken op onze OV-chipkaart kalender of op de pagina ‘Is mijn OV studentenkaart geldig 2012’.

Reacties

Volgens Duo staat het reisproduct van mijn mentor kind, Mieke Tussamba klaar. Toch kan zij haar Ov studentenkaart niet activeren bij de automaat op het station. Hoe zit dit? mvg. Laeta Coenders.

Activeren

ov chip kaart activeren

De vakantie van OV Studentkaart (weekabbonnement) is van 16-07 tot 16-08, betekent dit dat ik op 16-08 wèl kan reizen?

Dit is ook mijn vraag!

16 Juli geldt het OV al wel, kijk maar op de Ov.-chipkaart kalender

je kunt niet gratis reizen met je ov in de zomervakantie maar je hebt wel 40% korting. dus je hoeft er niet nog een aan te schaffen.

Ik heb mijn ov, maar als ik wil reizen kan ik die dan tog gebruiken met korting of gewoon helemaal niet?

Op mijn student ov staat dat het geldig is tot september 2014, maar ik ben nog lang niet klaar met mijn studie. Heb nooit vertraging opgelopen. Volgens mij heb ik nog wel recht op studiefinanciering. Heb ik dan wel nog recht op student ov kaart?

Dit is de afloop van de OV kaart zelf niet van het studentenreisproduct dat erop staat. Het is dus mogelijk om tijdig een nieuwe persoonlijke OV kaart aan te schaffen en het reisproduct opnieuw te laden

Wanneer gaat het studentenreisproduct van nieuwe studenten in? Is dat ook 16-08 of pas 01-09?

Dit is ook mijn vraag. Is de ov al vanaf 16-08 geldig of 01-09?

kan je gratis reizen zolang je studeert bijv als je een 3 jarige opleiding doet dan 3 jaar gratis kan reizen ?

hoere ov kart!!!! al vanaf 2sep betaal ik een kaartje van 7.50 omdat die het niet doet

Zo onbeschoft schelden: wat heb je daaraan? Je bevuilt jezelf en een ander. Het is zoiets als scheten draaien in gezelschap, hoor!

Ik heb een week ov en nog geen saldo op mijn kaart staan. Kan ik in het weekend ook gewoon een kaartje kopen met 40% korting? En mag er dan ook iemand met mij mee reizen?

Hoi, aanstaande oktober heb ik geen reisrecht meer op volgens m'n studiefinanciering. Ik loop de maanden erna echter nog coschappen in Tilburg (vanuit Rotterdam) en moet dan 5 weken op en neer reizen. Ik hoorde van iemand dat je nog een paar maanden met korting zou kunnen reizen, klopt dat? Thanks!

Waar is de vakantieperiode op gebaseerd? Ik neem aan dat de Studenten OV-kaart voor het MBO is en dus niet de vakanties voor de basisonderwijs gelden, wat wel het geval is. Heb jaren geleden gewoon moeten betalen voor mijn reis terwijl ik nog gewoon naar school/stage ging. Ook vind ik het triest dat je moet betalen op een doordeweekse dag als je week OV heb terwijl het helemaal geen vakantie is. bijvoorbeeld op dagen als Goede Vrijdag en Hemelvaartsdag. Sommige studenten/scholieren hebben dan gewoon school/stage

beste ov chipkaart... ik heb een studenten-ov en heb daarbij een week abonnement. ik kan nu dus niet (gratis)reizen terwijl ik wel iedere dag met het openbaar vervoer reis. nu kom ik er achter dat wanneer ik op tijd mijn ov had omgezet naar een weekend abonnement ik wel gratis kon reizen. maar dat vind ik een beetje onlogisch. ik vraag toch niet voor niks een week-ov aan (zodat ik doordeweeks kan reizen!). en dan moet ik mijn ov omzetten naar weekend kaart zodat ik doordeweeks kan reizen, wat een onlogisch koetverhaal. is het weekend tegenwoordig vakantie?! als je zo'n kinderachtig wisseltrucje doet ontstaat er alleen maar verwarring. zorg dan dat soort dingen automatisch gaan onprofessionele koetzooi.

Hallo weet iemand of je week ov geldig is op goede vrijdag? want op de kalender staat van niet maar op jullie feestdagen topic staat van wel

wanneer kan ik hier de nieuwe kalender 2017 vinden?

Hallo, weet iemand of je met studenten week OV in de zomervakantie gedurende de hele dag met korting reist? Ik moet voor stage al voor de daluren reizen en hoop dat ik wel gebruik kan maken van de korting tijdens deze weken. Bedankt!

ik moet deze week gwn nog naar school ik heb geen vakantie en nu moet ik zien dat de studenten week en weekend ov het niet doen hzo houden jullie niet gwn rekening dat niet een ieder vakantie heeft doen jullie het dan gwn voor elke regio gelijk met hun vakantie

Kan iemand mij vertellen waar je de keuze maakt of je een weekend of doordeweeks abonnement wilt? Heb net een studenten ov chipkaart aangevraagd maar nergens is mij gevraagd of ik in het weekend of doordeweeks ga reizen!

Mijn zoon heeft een OV voor doordeweeks. Hij wil een fiets meenemen, maar kan slechts een kaartje voor de fiets kopen als hij ook een kaartje voor zichzelf koopt. Dat is toch niet de bedoeling?

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.