Week OV-chipkaart

Een week OV-chipkaart is een OV studentenkaart die doordeweeks geldig is, waardoor je doordeweeks gratis met het openbaar vervoer kunt reizen.

Wanneer recht op een week OV studentenkaart?

Wanneer je recht hebt op studiefinanciering heb je recht op een week  of weekend OV studentenkaart. Als je een week OV studentenkaart neemt, kan je je reisproduct ophalen bij bepaalde OV-chipkaart automaten. Standaard krijg je een weekabonnement van het DUO. Heb je toch liever een weekend studenten OV, dan kan je wisselen van soort abonnement door in te loggen op de DUO website.

Wanneer is een week OV-chipkaart geldig?

Een week OV-chipkaart is doordeweeks en op Goede Vrijdag geldig. Je kunt dan dus gratis reizen met je OV studentenkaart. Op andere feestdagen en in de zomervakantie kan je slechts op saldo reizen. Je reist dan wel met 40% korting met NS treinen en met 34% korting met stads- en streekvervoerders.

Feestdagen en vakanties week OV-chipkaart

De feestdagen en vakanties waarop je OV-chipkaart niet geldig is kan je aan de rechterzijde van deze website vinden. Ook kan je kijken op onze OV-chipkaart kalender of op de pagina ‘Is mijn OV studentenkaart geldig 2012’.

Reacties

Volgens Duo staat het reisproduct van mijn mentor kind, Mieke Tussamba klaar. Toch kan zij haar Ov studentenkaart niet activeren bij de automaat op het station. Hoe zit dit? mvg. Laeta Coenders.

je kunt niet gratis reizen met je ov in de zomervakantie maar je hebt wel 40% korting. dus je hoeft er niet nog een aan te schaffen.

Op mijn student ov staat dat het geldig is tot september 2014, maar ik ben nog lang niet klaar met mijn studie. Heb nooit vertraging opgelopen. Volgens mij heb ik nog wel recht op studiefinanciering. Heb ik dan wel nog recht op student ov kaart?

Dit is ook mijn vraag. Is de ov al vanaf 16-08 geldig of 01-09?

kan je gratis reizen zolang je studeert bijv als je een 3 jarige opleiding doet dan 3 jaar gratis kan reizen ?

Ik heb een week ov en nog geen saldo op mijn kaart staan. Kan ik in het weekend ook gewoon een kaartje kopen met 40% korting? En mag er dan ook iemand met mij mee reizen?

Hoi, aanstaande oktober heb ik geen reisrecht meer op volgens m'n studiefinanciering. Ik loop de maanden erna echter nog coschappen in Tilburg (vanuit Rotterdam) en moet dan 5 weken op en neer reizen. Ik hoorde van iemand dat je nog een paar maanden met korting zou kunnen reizen, klopt dat? Thanks!

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.