Uitchecken OV-chipkaart

Wanneer je hebt gereisd met je OV-chipkaart moet je aan het eind van de reis uitchecken. Hoe check je uit met je OV-chipkaart?

Hoe check je uit met je OV-chipkaart?

Aan het einde van je reis moet je uitchecken met je OV-chipkaart. Afhankelijk van het type vervoer waarmee je hebt gereisd kan je dit in het voertuig doen of moet je dit buiten het voertuig doen bij bijvoorbeeld een OV-chipkaart poortje. Uitchecken werkt op dezelfde manier als inchecken. Hieronder de vereiste stappen.

  1. Houdt de OV-chipkaart voor de OV-chipkaart in/uitcheck paal.
  2. Wacht tot je een korte piep hoort.
  3. Hoor je de piep, dan ben je uitgecheckt.
  4. Hoor je geen piep of een andere piep, dan zal je moeten controleren wat het probleem is. Vaak geeft het apparaat dit aan. Geeft het apparaat niets aan, dan kan het probleem zijn dat je OV-chipkaart niet wordt uitgelezen. Probeer bij een andere OV-chipkaart lezer uit te checken.

Overstappen OV-chipkaart

Moet je uitchecken met je OV-chipkaart als je overstapt met het openbaar vervoer? In principe moet je als je een lange reis maakt per vervoersmiddel uitchecken en weer inchecken als je een ander vervoersmiddel instapt. Dit is echter niet het geval als je reist met de NS. Bij de NS hoef je als je overstapt niet uit te checken: je checkt pas uit aan het eind van de reis. Reis je met een van de overige OV vervoerders, dan zal je dus wel moeten uitchecken als je moet overstappen, ook als je naar dezelfde vervoerder overstapt! Stap je vanuit een NS trein over naar een andere vervoerder? Ook dan moet je uitchecken en opnieuw inchecken. Het zelfde geldt voor het geval dat je vanuit een andere vervoerder dan de NS overstapt naar een NS trein.

Reacties

Ik ben vergeten uit te checken een halte na van der driftstraat met bus 126. De bus ging richting maassluis ik was opgestapt in vijfsluizen. Op marconiplein had ik de kaart met 10 euro opgeladen via pinpas. Er stond toen 12,50 op. HELP!!! Nu ben ik geld kwijt. Wilt u mij alstublieft helpen.

11.10.2015 ik ging met de bus van sliedrecht naar rotterdamzuidplein 13.46 inchecken 14.56 wil me uitchecken het ging niet , kreegt elke keer rood licht. me pas nummer is35280234608278

vergeten om uitchecken

ik vergat uit te checken toen ik in amsterdam de tram uitstapte. ik heb een anonieme v hip kaart. Kan ik als nog nline uitchecken ?

ik vergat uit te checken toe ik in amsterdam uit de tram stapte. kan ik alsnog online uithecken? ik heb een anonieme chip kaart.

ik had uitgecheckt, maar voor ik het wist was ik weer direct ingecheckt. ik kon niet opnieuw uitchecken, omdat er dan staat 'u bent al ingecheckt'. het regende op het moment, dus ben ik maar weg gegaan in hoop dat ik mezelf online kon uitchecken. wat blijkbaar niet het geval is, want kan nergens iets vinden over hoe ik mezelf moet uitcheken. 08-03-2017 rond 07:45 in Hardinxveld-Giessendam (Arriva) mijn ov nummer is 3528-0200-7676-2462 geldig tot 08-02-2020 naam onat derman geboorte datum 25-05-1997 Onat

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.