Studentenreisproduct

Het studentenreisproduct is krijg je als je recht hebt op studiefinanciering en omvat het week- of weekendabonnement waarmee je gratis of met korting met het OV kunt reizen.

Recht op studentenreisproduct

Wanneer je gaat studeren heb je recht op studiefinanciering. Zodra je recht hebt op studiefinanciering heb je recht op het studentenreisproduct. Je kunt vervolgens kiezen voor een week- of een weekend OV studentenkaart, afhankelijk van wanneer je van plan bent om te gaan reizen.

Studentenreisproduct aanvragen

Het studentenreisproduct vraag je aan via www.mijnduo.nl. Eerst heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig om je studentenreisproduct op te zetten. Dit kan helaas alleen op een persoonlijke OV-chipkaart, vanwege de persoonsgebondenheid van het reisproduct. Je kunt het dus niet op een anonieme OV-chipkaart laden.  Zodra je een persoonlijke OV-chipkaart hebt kun je via de mijnduo-site aangeven dat je studiefinanciering wenst te ontvangen. Standaard zal er voor een week abonnement worden gezorgd, maar je kunt dit zelf wijzigen in een weekend abonnement wanneer je dat liever hebt.

Studenten reisproduct koppelen aan je persoonlijke OV-chipkaart

Wanneer je het bovenstaande hebt gedaan moet je je reisproduct nog koppelen aan je OV-chipkaart. Je moet het nummer van je persoonlijke OV-chipkaart vervolgens doorgeven via het Aanvraagformulier Koppeling Studentenreisproduct, dat je kunt vinden op www.studentenreisproduct.nl. Normaal gesproken stuurt het DUO dit formulier automatisch toe wanneer je studiefinanciering krijgt toegekend.

Studentenreisproduct ophalen bij OV-chipkaartautomaat

Je bent er bijna als je het studentenreisproduct hebt gekoppeld aan je persoonlijke OV-chipkaart. Je hoeft alleen nog maar het reisproduct op te halen bij een OV-chipkaart automaat. Wanneer je je OV-chipkaart in een dergelijke automaat stopt heb je bij de meeste automaten de optie om een product op te halen/laden. Kies deze optie en je studentenreisproduct wordt op je OV-chipkaart geladen. Gefeliciteerd! Je hebt nu een studenten OV-chipkaart.

Reacties

In februari ben ik 18 geworden, maar vanaf 1 april ontvang ik studiefinanciering. Gaat mijn OV dan ook pas 1 april in?

ja klopt

Ik wil van de zomer graag met de trein naar Schiphol. Ik heb dan zelf 40% korting door mijn studenten-ov, maar heeft degene die met mij samen reist dan ook die 40% korting? En hoeveel mensen mogen er dan met die korting met mij samen reizen?

Nee je ontvangt geen korting, het is zomer. Doe je dit wel, ontvang je een boete van 38,50

Dat is echt onzin je reist gewoon met korting en je mag 1 persoon mee laten reizen met korting.

volgens het nieuwe studiefinanciering systeem zouden 16 jarige mbo studenten vanaf 1 sept 2015 gratis ov krijgen. Wanneer is dat nu te bestellen of aan te vragen. Horen er ook niets meer over.

mijn zoon is 18 geworden, gaat op 31 augustus studeren maar krijgt pas op 1 oktober studiefinanciering. Moet hij in de maand september nu zelf zijn reis betalen met de trein?

Goedemorgen, Ik kom de 18e terug uit het buitenland van exchange. Ik heb in augustus mijn OV stopgezet en deze start weer vanaf 01-01 2016, is het mogelijk deze datum te veranderen? Te vervroegen? Zodat ik ik kan reizen de laatste weken van het jaar?

Ik word in september 24. Ik heb nu gratis ov ( ik studeer nog) . In september start mijn volgende opleiding die 3 jaar duurt. Is mijn gratis reisproduct dan 3 jaar geldig?

mijn dochter heb een studenten ov kan ik als moeder reizen met de trein met haar krijg ik dan korting?

Ik ga hierna MBO niveau 4 doen mag ik mijn studenten product houden?

Me broertje is in mei 18 geworden maar zijn ov gaat pas in juli in? Ik ben toch heel benieuwd waarom dat zo is, omdat hij naar school gaat. Ov is geldig vanaf je 18e waarom moet je er dan op wachten. Groetjes

Ik ben 29 mei 18 jaar geworden, mag ik dan vanaf 1 juli met mijn studenten ov reizen?

Voorafgaand aan een nieuwe studie is er een introductieweek. Deze is in de maand voorafgaand aan de eerste studiefinanciering. Met gebrek aan woonruimte, moet een van mijn zonen in die week dagelijks op en neer reizen. Dit kost veel geld. Kan het studiereisproduct daarvoor al ingaan zodat hij in die week zonder extra reiskosten mee kan doen aan de introductieweek? groet, Arnoud

Mijn zon is in jullie afgestudeerd met MBO en in 1 september gestart met HBO , reisproduct is voor week ingesteld en hij heft een betaling gekregen voor jullie en augustus 388 euro , Is dat normaal? Gr. Mariana

In vakantie periode is de Ov. Studentenreis card nog nooit gebruikt en toch moet betalen 388 euro

Hallo, ik krijg mij studie financiering vanaf 1 april 2017, maar nu is het zo dat mensen onder de 18 vanaf januari al een gratis reisproduct krijgen. geld dat dan ook voor mij en mensen in mijn situatie????

Kan je met een saldo in de ook in chekken in het openbaar vervoer?

Mijn zoon is nog 17 jaar, zit op MBO en heeft een jongeren studentenreisproduct. In juli wordt hij 18. Blijft deze OV kaart geldig of moet ik een nieuwe aanvragen via mijn Duo""

ik werd onaangenaam verrast door het feit dat er 50 euro is afgeschreven van mijn rekening terwijl er een jongeren reisproduct aanwezig is en geactiveerd en in gebruik....hoe kan dit?

heb je tussen opleidingen in ook recht op een studenten reisproduct op moet je het stop zetten en weer aan als je begint met de opleiding?

Ik ben afgestudeerd en krijg stufiefinanciering tot en met augustus. Wanneer houdt mijn studentenreisproduct op? Wanneer moet ik deze stopzetten?

Mocht ik mijn intake beschouwen als aangenomen heb ik dan dacht op een ov jaar kaart voor studenten ook als ik geen studiefinanciering ontvang omdat ik mijn opleiding zelf betaal?

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.