Studenten OV vakantie

Is je studenten OV geldig in de vakantie en kan je gratis reizen in de vakantie? En hoe zit het met je studenten OV-chipkaart tijdens de feestdagen?

Studenten OV-chipkaart vakantie

Kan je in de vakantie gratis reizen met je studenten OV-chipkaart? In de vakantie wil je natuurlijk naar festivals toe of lekker kunnen treinen door Nederland om je zuurverdiende vakantie te vieren. Wie weet wil je wel met de trein of met ander openbaar vervoer op vakantie. In dat geval is het erg mooi als je gratis kunt reizen met het OV. Of je gratis kunt reizen met het openbaar vervoer hangt van jouw situatie af. Of je gratis kunt reizen met je OV studentenkaart in de vakantie ligt namelijk aan het abonnement dat je gebruikt. Heb je een weekabonnent of een weekendabonnement?

studenten OV vakantie

OV-chipkaart kalender

Wil je snel erachter komen of je studenten OV-chipkaart geldig is? Kijk dan op de OV-chipkaart kalender voor een overzichtelijk overzicht.

Wanneer is het vakantie voor de studenten OV-chipkaart?

Voor de studenten OV-chipkaart valt de vakantie tussen 16 juli om 4.00 uur en 16 augustus 4.00 uur. Je zou ook de feestdagen die hieronder zijn genoemd als vakantie kunnen beschouwen.

Studenten week OV-chipkaart vakantie

Heb je een weekabonnement, dan kan je niet gratis reizen in de vakantie met je week OV studentenkaart. Je zult bij treinreizen moeten reizen met 40% korting en bij gebruik van stads- en streekvervoer moeten reizen met 34% korting. Dit kan problematisch zijn als je studie tot eind juli doorgaat. Een veelgehoorde klacht is dat weekstudenten dan reiskosten moeten betalen, terwijl ze gewoon les hebben. Dit kan natuurlijk flink in de kosten gaan lopen. Houd hier rekening mee voordat je op reis gaat, zodat je niet op het allerlaatste moment nog je OV-chipkaart moet opladen en de trein mist.

Studenten weekend OV-chipkaart vakantie

Studenten met een weekend OV kunnen wel gratis reizen in de vakantie, in tegenstelling tot studenten met een week OV-chipkaart. Dit geldt echter alleen in de weekenden. Je hoeft dus alleen saldo op je OV-chipkaart te zetten ials je doordeweeks gaat reizen met je weekend OV.

Studenten OV-chipkaart feestdagen

Naast de vakanties kennen we ook de feestdagen, waarin aparte regels gelden voor het gebruik van je OV-chipkaart. Hoe de regels verschillen voor week en weekend OV studentenkaart lees je hieronder.

Studenten week OV-chipkaart feestdagen

Studenten met een weekabonnement op hun OV-chipkaart kunnen tijdens de feestdagen niet gratis reizen en zullen slechts met 40% korting kunnen reizen. Dit zorgt vaak voor verwarring, omdat de feestdagen gewoon doordeweeks vallen, waardoor je al gauw vergeet dat je ineens moet betalen voor je reis.

Studenten weekend OV-chipkaart feestdagen

Met een studenten weekend OV kan je zelfs tijdens de feestdagen gratis reizen. Je zult dus niet hoeven te betalen tijdens de feestdagen. In de zomervakantie is je weekend OV geldig, maar alleen in de weekenden, zoals normaal ook het geval is.

Wanneer zijn de feestdagen voor de studenten OV-chipkaart?

Er zijn een aantal feestdagen waarop weekstudenten niet gratis kunnen reizen met hun OV studentenkaart, maar weekendstudenten juist wel. Deze feestdagen vind je aan de rechterkant van de website.

Reacties

Ik moet in de zomer een aantal vakken herkansen. Ik moet dus in de vakantie naar school om lessen te volgen. Is voor dit soort gevallen een uitzonderingsregel zodat ik niet op hoge kosten gejaagd word in de vakantie terwijl ik gewoon les heb?

Het zou niet eerlijk zijn als er voor jou een uitzondering word gemaakt. wees blij dat je tijdens schooltijden niet hoeft te betalen, ik loop ook stage in de vakantie en moet ook gewoon betalen. Simpel is simpel, dat zijn de regels..

Ik wil in de vakantie een cursus op onze school volgen waarmee ik extra studiepunten kan halen. De lessen zijn tot 13 juli en vallen dus nog onder het gratis reizen. Maar het tentamen is op 18 juli en het reizen duurt voor mij anderhalf uur (dus een dure ticket). Is het mogelijk om tog een vergoeding te krijgen aangezien het wel om school gaat? Daarnaast komt er nog een extra cursus welke je kan nemen indien je de eerste extra curcus haalt. mogelijk wordt deze cursus ook binnen de OV vakantie gegeven.

''Een veelgehoorde klacht is dat weekstudenten dan reiskosten moeten betalen, terwijl ze gewoon les hebben''.... Ik vind het heel raar dat jullie dit nog duidelijk vermelden en er tegelijkertijd niks aan doen!!

Ik vind het eerlijk gezegd belachelijk dat mensen die in het weekend gaan feesten gratis mogen en lerende hardwerkende studenten gestraft met kosten. Ik ga ook stage lopen tijdens mijn vakantie, dat doe ik inderdaad zelf maar moet ik dan gestraft worden voor motivatie en enthousiasme? Blijkbaar moet ik maar gewoon alle festivals afgaan.

Er zijn ook mensen die door de week op kamers zitten en dan hun ov niet nodig hebben, die willen in het weekend wel graag naar huis ;) Gelijk alles over 1 lijn..

Het is duidelijke regel " Een veelgehoorde klacht is dat weekstudenten dan reiskosten moeten betalen, terwijl ze gewoon les hebben'' Ik snap niet dat mensen nog vragen stellen Het OV kan er niks aan doen dat je moet herkansen Het OV kan er ook niks aan doen dat je een cursus wil volgen. Meestal zijn deze toch al niet gratis, dus wat is het probleem. Mensen met een weekend OV betalen dan niet, maar door de week als ze met de bus moeten betalen ze wel, ze hebben 3 dagen minder in een schoolweek. En kom op, hoeveel in het weekend moet je in de zomervakantie met het OV doen? Ik ben allang blij dat ik tijdens schooldagen niet hoef te betalen, dat scheelt ook veel i.t.t. 1x een ticket in de vakantie..

Studenten OV? In mijn tijd moesten we gewoon 50 km fietsen naar school... Nederland is samen met een paar andere landen, een van de weinige waar je uberhaupt een vergoeding voor het reizen krijgt. wees blij dat je uberhaupt (bijna) gratis opgeleid word in nederland. En dan miepen dat je moet betalen als je niet hard genoeg je best gedaan hebt.

Ik heb speciaal een naam aangemaakt om even te onderstrepen wat een ontzettend grappige en ware reactie dit is. WORD!

Ik heb speciaal een naam aangemaakt om even te onderstrepen wat een ontzettend grappige en ware reactie dit is. WORD!

vroeger moest je misschien fietsen maar dit verdienden die mensen omdat ze niet slim genoeg waren om een bus te maken daarvoor is de latere (slimmere) generatie gekomen wij maken zeer veel eenvoudiger en die 50 kilometer is gewoon overdreven. Jullie fietsen maximaal 25 km. Dus overdrijf niet zo en dan nog iets jullie hadden het vroeger veel makkelijker op die scholen!

doe eens normaal, doe eens normaal normaal, je bent wel uit de vorige generaties voortgekomen.wat weet jij als irritant verwend persoontje over 'vroeger'. helemaal niks blijkt uit jouw stompzinnige antwoord.het zal wel provoceren zijn, maar toch voel ik mij geroepen om te reageren.

Goede reactie Agnes; die man zit gewoon uit zijn nek te lullen. Ben nog van voor de mammoetwet. Ze hebben er gewoon een zooitje van gemaakt en niet alleen w.b. OV.

Hou toch op met je 50 km fietsen onzin. Dat komt neer op ruim 5 uur fietsen heen en terug. Verder worden we helemaal niet gratis opgeleid in Nederland. Een gedeelte van de studiefinanciering moeten we terugbetalen. Heb je het collegegeld in België gezien? En Duitsland? Dat is pas gratis studeren! Grapjas...

Ik vind het ook niet handig. Ik heb namelijk maar 3 weken vrij van school en moet vanaf 29 juli gewoon weer naar school. Dit betekend dat ik al die andere dagen zelf moet betalen. Ik moet perdag 5uren reizen en het kost me anders voor 14 dagen €627,00 dit vind ik echt belachelijk! En ik heb het geld ook niet.. Is er dan echt geen enkele regeling ?? Ik weet echt niet meer wat ik moet doen..

Ik heb een door de weeks OV-kaart. Ik zit met het probleem dat ik niet weet wanneer ik me OV weer van toepassing kan gebruiken om te reizen met de bus/trein. Zal iemand het wel weten dankjewel!

betalen met de ov studentenchipkaart van 16 juli t/m 16 augustus slaat nergens op. het openbaar vervoer is al zo duur komt dit er ook nog bij. ik moet altijd een uur in de bus zitten om op mijn bestemming te komen, dus dit word echt ontzettend duur. jammer dat het zo moet.

Miss. is het een idee dat er een constructie komt waarmee via website uiterlijk 2 maanden van te voren aangegeven kan welke 31 aansluitende dagen tussen wk 26 tm wk 35 men als 'ongeldige periode' wenst. En dan meteen de weekend kaartgebruikers gelijk trekken en hen óók 31 dgn géén vrij reizen. Meer service, meer gelijkheid.

Als ik in de kalender kijk, zie ik dat iedere dag in de zomervakantie de week-studenten ov gewoon geldig is. klopt dit?

Moet je je week ov voor een bepaalde tijd om hebben gezet in weekend ov om in de vakantie te mogen reizen?

Ik moet stage lopen (april t/m september), mij hoor je niet klagen. We mogen blij zijn dat we überhaupt ,voor een groot deel van het jaar, de reizen vergoed krijgen, mits je 18 jaar of ouder bent en studeert natuurlijk. Het heeft geen zin om te vragen of er 'eventueel vrijstelling' voor te krijgen is, dat krijg je toch niet. Ze hebben deze regel waarschijnlijk ingesteld i.v.m. de drukke vakantieperiode. Eén maandje reiskosten betalen is dan toch niet teveel gevraagd? Lijkt mij? De rest van het jaar krijg je het gewoon vergoed ;)

De studenten van tegenwoordig krijgen toch ook alles weer voor elkaar: Makkelijk een kamer(tje), voorraad eten meenemen van thuis, studiefinanciering, OV en veel activiteiten en andere feesten, onverschillig van studie switchen. Geen enkel land is zo tolerant met studenten als Nederland. En dan heb je eindelijk vakantie, dan moet je als OV-weekpashouder een maand (!!) lang je reiskosten betalen!? Word wakker verwend student, grow up en word zelfstandiger. Ben je nou werkelijk zo gierig of beroerd om een treinkaartje te kopen o.i.d.? Wie zegt dat je gedurende die maand veel gaat reizen? Maak je je daar Nu al zo druk om? Zorg er maar eerst voor dat je je jaartje gehaald hebt. In de vakantie ben je toch weer bij je ouders of familie die dan voor je gaat zorgen - zoals voor velen - don't worry alles wordt Toch weer geregeld voor je.. (vanzelfsprekend) Word een beetje hard en accepteer het feit dat je niet kunt reizen buiten je studietijd om! Ga werken en ervaar de waarde van geld, zo leer je er nog Eens goed mee omgaan in de hoop wat bewuster te worden. Plan je andere cursussen of activiteiten buiten je studie om, Wees hier dan van bewust en pas je aan. Als je al zo'n stap neemt, ken dan ook de consequenties: dan pas mag je trots op je zelf zijn en jezelf zelfstandig (en volwassen) noemen en dan Ga je hier niet lopen zeuren.

Denkt u nou echt dat de student zo in elkaar zit? even een voorbeeld .. ik ben 18 jaar, zit op kamer (alles ZELF betalen) niks geen hulp van thuis en elke dag na school en in het weekend nog werken dus dat u zegt dat we verwend zijn is kompleet onzin. dit bewijst maar weer eens dat elke student over 1 kam wordt geschoren, maar mensen zoals u heb ik geen zin in. zegt u ga werken, maar heeft u zelf wel werk? mvg John

Nou ik snap niet dat jij dit zo makkelijk denkt! Ik ben een ouder van een student die alles zelf moet betalen en er hard voor moet werken en op kamers woont. Wij zitten zelf in een situatie dat wij hem daarbij niet kunnen ondersteunen, dus hij is niet verwend! Jij scheert alle studenten over 1 kam, dit vind ik respectloos! Belachelijk gewoon! Ook vind ik dat de weekend ov- chipkaart voor studenten in het weekend, in de vakantie, ook niet gratis moet zijn, zij kiezen voor het weekend, dan heb jezelf de keuze gemaakt! Dus dat je dan minder dagen gratis reizen kunt is dan voor jezelf! Alles gelijk, of allemaal gratis of allemaal betaald reizen!

U scheert werkelijk alle studenten over een kam. 1 Makkelijk een kamertje......probeert u maar effe een geschikte kamer te vinden in Amsterdam of Utrecht waar juppen lekker blijven scheefwonen in goedkope appartementen die meer geschikt zijn voor studenten. 2 Onverschillig van studie wisselen? dat kan maar eenmalig en dan dient een student te stoppen voor januari anders zitten hier wel degelijk consequenties aan vast. 3 Voorraad eten van thuis ? ik betaal alles zelf.... 4 Grow up... meneertje/mevrouwtje ik loop in de zomervakantie's stage om zodoende eerder af te studeren en dit mag alleen maar als je excelleert....dus omdat ik het beter doe mag ik een maand lang lappen.....daarnaast doe ik een opleiding waarbij vrijwel nooit een vergoeding wordt gegeven. Maarja VANZELFSPREKEND wordt er toch wel voor mij GEZORGD volgens u... U bekijkt echt alles alleen vanuit uw eigen optiek en scheert werkelijk alle studenten over een kam... u reageert echt alleen om te gaan haten. U bent echt een egocentrische lulhannes die alles beargumenteerd met zijn/haar eigen optiek.

Inderdaad dat doet hij zeker, meneer/mevrouw kan niet verder kijken dan zijn eigen mening. Zulke bekrompen mensen lekker laten gaan, die blijven toch alleen in hun mening hangen

Nou het klinkt dat je vrij geïrriteerd bent, vast een reden voor maar ik vind dit eigenlijk geen goede. Ooit naar België en Duitsland gekeken deze studenten krijgen alles vergoed, wij in Nederland moeten nog een deel terug betalen en als de opleiding niet wordt behaald, moet al het maandelijkse studiefinanciering terug betalen, wat overigens niet zo is bij de andere twee landen, er zijn trouwens genoeg studenten die in deze maand gewoon standaard naar school moeten ik krijg 2 weken zomervakantie en de rest moet ik gewoon studeren hoor dagelijks van Haarlem naar Rotterdam kosten.. 467 euro, en dat vind u redelijk..? Een student die 5 keer in de week van 6 tot 8 ( inclu reizen)op school zit vind het maar makkelijk om alles te krijgen, ik dacht het niet u plaatst wel snel mensen in een hokje wat er zijn veel meerdere studenten die met deze problemen mee lopen, het is overigens in mijn mening wel van om een studiefinanciering te hebben inderdaad vooral omdat hierdoor meerdere mensen hierdoor ook naar school kunnen gaan, ik heb helaas geen geldboom, zovele van mijn leeftijd ook niet, dus wordt mijn opleiding waar ik graag naartoe wil hier de dupé van, meerdere malen naar duo gebeld die verwezen me naar het min.OCW die me toch weer doorverwezen naar duo, het staat in de wet is de reden, maar voor elke wet zou er ook een uitzondering gemaakt moeten worden, want dit betreft een kleine fractie van studenten die gewoon niet naar school kunnen vanwege dit leuk opgemaakte regel, ja en dat alle studenten een maand niet kunnen reizen moet maar goed gevonden worden terwijl ik die hele maand gewoon naar school moet.. Maar uitzonderingen voor studenten zoals ik, nee hoor maar. Ik vind het volkomen belachelijk, ook dat ik straks op een zaterdag naar school moet voor een seizoen of 2 en dat ook uit eigen zak mag betalen..

Kijk dit soort dingen vind ik nou altijd zo leuk.. Luister alles leuk en aardig, maar ik ben ook een student en krijg inderdaad ook studiefinanciering, maar ik ben ook een moeder en tevens een huisvrouw. Sommige mensen moeten ook in de vakanties gewoon naar school en hebben misschien niet het geld ervoor om een trein/bus kaartje te kopen heeft u daar al rekening mee gehouden? En daar komt ook nog eens bij dat sommige studenten helemaal geen ouders hebben waar ze op terug kunnen vallen heeft u daar al rekening mee gehouden? Studenten moeten er vaak bij werken terwijl ze maar een klein bedrag krijgen, omdat ze volledige dagen op school zitten. Dus het slaat helemaal nergens op met wat u zegt! Wens u nog een fijne dag!

wauw. grotere bullshit kun je niet vertellen. Studenten hebben het zeker niet zo makkelijk. Sommige misschien, maar die zijn zeldzaam. Grow zelf up. Als er mensen zijn die de waarde van geld kennen zijn het studenten. zo laat mogelijk naar de dirk om afprijzingen mee te pakken, zelfde op de markt. Stufi is niks. Uitwonend? 500 huur minimaal. Nou, dat krijg je niet hoor, dat kan ik je wel vertellen.

Ik vind het raar dat als je stage moet lopen in de zomervakantie, wat dus ook mijn geval is ik moet ook reizen in mijn zomervakantie naar mijn stage, dat je dat alles inderdaad moet betalen. Mijn ouders betalen deze zomervakantie ook weer alle reiskosten en dat was vorig jaar ook het geval omdat ik toen ook stage moest lopen in mijn zomervakantie! En dan is het wel er is korting er is korting, maar als je 5 dagen naar je stage moet in de week voor 4 maanden lang zijn de kosten toch ook wel redelijk hoog. En dat dan de weekend OV geld in de vakanties vind ik ook dat de week OV moet gelden in de vakanties.

Waarom is het op "feestdagen" als Hemelvaartsdag geen gratis reizen voor studenten met een week-ov, maar wel met een Weekend-ov? Zo'n grote "feestdag" is het niet, en er zijn genoeg studenten die stage moeten lopen, zonder dat ze reiskostenvergoeding of algehele vergoeding krijgen. Is het niet handig om deze "feestdagen" gewoon af te schaffen en studenten met een week ov dan gratis te laten reizen, scheelt mij straks ook weer 20/25 euro (toch weer een week eten).

Mensen wees blij dat je het hele jaar al niet hoeft te betalen!! ik hoor iedereen hier zeuren omdat ze een paar dagen in de zomer moeten betalen voor hun treinkaartje. Je krijgt zelfs nog korting !!

Beste Rudolph, Je betaald wel degelijk voor je OV-kaart. Elke maand worden de kosten van je OV-kaart bijgeschreven bij je studieschuld. Hoewel ik korting krijg, kost het me dagelijks €17,80 (€8,90 heen en terug). Ik moet 5 dagen in de week stage lopen en dit kost me nu €400 (met korting). Een maandtrajectabonnement is dan de goedkoopste oplossing waardoor ik €270 kwijt ben. Naast mijn vaste lasten betekent dit dat ik deze maand ruim negatief uitkom. Omdat ik in een branche werk waar geen stagevergoeding wordt gegeven ben ik gedwongen om extra bij te lenen. Het geen wat ik probeer te voorkomen door 3 dagen per week een bijbaan te nemen. Het wordt dan een principekwestie dat hier geen uitzonderingsmogelijkheid voor is. De studenten OV is bedoeld om studenten te helpen gedurende hun studie. Het niet bieden van deze mogelijkheid lijkt een bureaucratische drempel voor de OV-instelling, en belemmert het hoofddoel. Het is lastig omdat ik mijn omgeving heb ingericht mét OV-kaart (anders woonde ik wel dichterbij of had ik een andere regeling getroffen in het begin van mijn opleiding). Gezien de kluchtige intonatie van uw reactie, maak ik op dat u niet in een vergelijkbare situatie zit. Groeten, Kay

Ik loop stage van juni 2014 tot juni 2015... Zijn hier uitzonderingen voor in de vakantie want mijn stage, dus school gaat gewoon door!? Groetjes Rosa

Ik snap niet dat studenten met een weekendabonnement gratis reizen hebben in de zomervakantie. Ik reis op mijn weekabonnement elk weekend naar huis omdat dit goedkoper was dan een weekendabonnement. Maar daar wordt geen rekening mee gehouden. Net zo min met de feestdagen die door de weeks vallen, dan geldt opeens ook het weekendabonnement. Studenten met een weekabonnement willen dan ook naar huis hoor..?

Wel handig als er bovenaan rechts op deze site ook de vinkjes juist staan, nu staat er week: ja en weekend: nee

Is de kaart nog geldig op woensdag? of vanaf woensdag niet meer? Ik heb woensdag nog les dus zou fijn als het nog gratis is dan :P

dus vandaag (16 juli) is het na 4 uur 's ochtends niet meer geldig, of kun je vandaag nog reizen?

19 aug begint mijn opleiding, maar mijn studiefinansering krijg ik in de maand sep klopt het dat mijn ov kaart dan ook pas geldig is in september? Zoja, is er dan nog iets te doen in mijn situatie? Ik moet namelijk dan 2 weken reizen met mijn ov kaart uit eigen kosten.

Goede dag, Ik ben Privé lening kredietverstrekker een register en goedgekeurde lening kredietverstrekker, Wij geven leningen van de range van $ 5.000.000 aan 10,000,000,00 £ USD, op 3% rente Onze leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze prioriteit, we zijn legitiem en goed bekende Britse goedgekeurde lening kredietgever. Wij bieden leningen aan zowel individuen als organisaties die intenties van de renovatie van huizen en instellingen, consolidatie van schulden, re-financiering en ook vestiging van zakelijke outfits. We geven lening in USD ($) en GBP (£) en elke valuta van uw keuze. E-mail. danskeworld45_loan@o.utlook.com

Als je 16+ bent spaar voor je rijbewijs, dat de bussen en treinen door de weeks gratis zijn voor de studenten is supertop! en hier hoef geen uitzondering voor gemaakt te worden, Dan moest je maar slagen voor je examen!! en ik loop zelf ook stage in de vakantie, en dit doe ik dan met de auto (diegene die het niet kunnen betalen) Vraag je een lening aan of ga lekker werken, luie mensen.....

Heb je in de zomer nog wel de 40% korting of komt die ook te vervallen?

Hallo, Dit is om het grote publiek dat de heer Trabado Villaspin, een onderhandse lening geldschieter heeft het openen van een financiële kans voor iedereen die behoefte hebben aan enige financiële hulp te informeren. We geven lening tegen 2% rente aan particulieren, bedrijven en bedrijven onder een heldere en begrijpelijke termen en conditie. contacteer ons vandaag nog via e-mail op: (trabadovillaspin@gmail.com)

Goede dag klant, Namens deze Welzijn Financiën Organisatie willen we verklaren dat dit is een lening licentie bedrijf, we zijn gecertificeerd kredietgever evenals een angel investor we in deze business leningen als Angel zijn geweest en we hebben een goed hoofd voor de behoeftigen niet stelen . We zijn op onze klantenservice, helpen wij de arme Deze lening is afkomstig van de Welfare Finance Help (Common Wealth) In mijn programma leningen, de rente laag zijn, maar op de korte termijn cash, Rente die nodig zijn voor de lening is 2% voor een duur van maximaal 360 maanden (52years), maar kan minder zijn. De minimale duur voor deze lening is 24 maanden, die is 2 jaar, In deze 24 maanden, de lener wordt verwacht dat betalingen voor leningen die het nog makkelijker om te betalen maakt te maken. E-mail: welfarefinancehelp@gmail.com te beantwoorden, stuur me je telefoonnummer, we wachten ASAP uw antwoord. Voor vragen, voel je vrij om te vragen. Vriendelijke Groeten

Pagina's

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.