Studenten OV vakantie

Is je studenten OV geldig in de vakantie en kan je gratis reizen in de vakantie? En hoe zit het met je studenten OV-chipkaart tijdens de feestdagen?

Studenten OV-chipkaart vakantie

Kan je in de vakantie gratis reizen met je studenten OV-chipkaart? In de vakantie wil je natuurlijk naar festivals toe of lekker kunnen treinen door Nederland om je zuurverdiende vakantie te vieren. Wie weet wil je wel met de trein of met ander openbaar vervoer op vakantie. In dat geval is het erg mooi als je gratis kunt reizen met het OV. Of je gratis kunt reizen met het openbaar vervoer hangt van jouw situatie af. Of je gratis kunt reizen met je OV studentenkaart in de vakantie ligt namelijk aan het abonnement dat je gebruikt. Heb je een weekabonnent of een weekendabonnement?

studenten OV vakantie

OV-chipkaart kalender

Wil je snel erachter komen of je studenten OV-chipkaart geldig is? Kijk dan op de OV-chipkaart kalender voor een overzichtelijk overzicht.

Wanneer is het vakantie voor de studenten OV-chipkaart?

Voor de studenten OV-chipkaart valt de vakantie tussen 16 juli om 4.00 uur en 16 augustus 4.00 uur. Je zou ook de feestdagen die hieronder zijn genoemd als vakantie kunnen beschouwen.

Studenten week OV-chipkaart vakantie

Heb je een weekabonnement, dan kan je niet gratis reizen in de vakantie met je week OV studentenkaart. Je zult bij treinreizen moeten reizen met 40% korting en bij gebruik van stads- en streekvervoer moeten reizen met 34% korting. Dit kan problematisch zijn als je studie tot eind juli doorgaat. Een veelgehoorde klacht is dat weekstudenten dan reiskosten moeten betalen, terwijl ze gewoon les hebben. Dit kan natuurlijk flink in de kosten gaan lopen. Houd hier rekening mee voordat je op reis gaat, zodat je niet op het allerlaatste moment nog je OV-chipkaart moet opladen en de trein mist.

Studenten weekend OV-chipkaart vakantie

Studenten met een weekend OV kunnen wel gratis reizen in de vakantie, in tegenstelling tot studenten met een week OV-chipkaart. Dit geldt echter alleen in de weekenden. Je hoeft dus alleen saldo op je OV-chipkaart te zetten ials je doordeweeks gaat reizen met je weekend OV.

Studenten OV-chipkaart feestdagen

Naast de vakanties kennen we ook de feestdagen, waarin aparte regels gelden voor het gebruik van je OV-chipkaart. Hoe de regels verschillen voor week en weekend OV studentenkaart lees je hieronder.

Studenten week OV-chipkaart feestdagen

Studenten met een weekabonnement op hun OV-chipkaart kunnen tijdens de feestdagen niet gratis reizen en zullen slechts met 40% korting kunnen reizen. Dit zorgt vaak voor verwarring, omdat de feestdagen gewoon doordeweeks vallen, waardoor je al gauw vergeet dat je ineens moet betalen voor je reis.

Studenten weekend OV-chipkaart feestdagen

Met een studenten weekend OV kan je zelfs tijdens de feestdagen gratis reizen. Je zult dus niet hoeven te betalen tijdens de feestdagen. In de zomervakantie is je weekend OV geldig, maar alleen in de weekenden, zoals normaal ook het geval is.

Wanneer zijn de feestdagen voor de studenten OV-chipkaart?

Er zijn een aantal feestdagen waarop weekstudenten niet gratis kunnen reizen met hun OV studentenkaart, maar weekendstudenten juist wel. Deze feestdagen vind je aan de rechterkant van de website.

Reacties

Ik moet in de zomer een aantal vakken herkansen. Ik moet dus in de vakantie naar school om lessen te volgen. Is voor dit soort gevallen een uitzonderingsregel zodat ik niet op hoge kosten gejaagd word in de vakantie terwijl ik gewoon les heb?

Het zou niet eerlijk zijn als er voor jou een uitzondering word gemaakt. wees blij dat je tijdens schooltijden niet hoeft te betalen, ik loop ook stage in de vakantie en moet ook gewoon betalen. Simpel is simpel, dat zijn de regels..

Ik wil in de vakantie een cursus op onze school volgen waarmee ik extra studiepunten kan halen. De lessen zijn tot 13 juli en vallen dus nog onder het gratis reizen. Maar het tentamen is op 18 juli en het reizen duurt voor mij anderhalf uur (dus een dure ticket). Is het mogelijk om tog een vergoeding te krijgen aangezien het wel om school gaat? Daarnaast komt er nog een extra cursus welke je kan nemen indien je de eerste extra curcus haalt. mogelijk wordt deze cursus ook binnen de OV vakantie gegeven.

''Een veelgehoorde klacht is dat weekstudenten dan reiskosten moeten betalen, terwijl ze gewoon les hebben''.... Ik vind het heel raar dat jullie dit nog duidelijk vermelden en er tegelijkertijd niks aan doen!!

Ik vind het eerlijk gezegd belachelijk dat mensen die in het weekend gaan feesten gratis mogen en lerende hardwerkende studenten gestraft met kosten. Ik ga ook stage lopen tijdens mijn vakantie, dat doe ik inderdaad zelf maar moet ik dan gestraft worden voor motivatie en enthousiasme? Blijkbaar moet ik maar gewoon alle festivals afgaan.

Er zijn ook mensen die door de week op kamers zitten en dan hun ov niet nodig hebben, die willen in het weekend wel graag naar huis ;) Gelijk alles over 1 lijn..

Het is duidelijke regel " Een veelgehoorde klacht is dat weekstudenten dan reiskosten moeten betalen, terwijl ze gewoon les hebben'' Ik snap niet dat mensen nog vragen stellen Het OV kan er niks aan doen dat je moet herkansen Het OV kan er ook niks aan doen dat je een cursus wil volgen. Meestal zijn deze toch al niet gratis, dus wat is het probleem. Mensen met een weekend OV betalen dan niet, maar door de week als ze met de bus moeten betalen ze wel, ze hebben 3 dagen minder in een schoolweek. En kom op, hoeveel in het weekend moet je in de zomervakantie met het OV doen? Ik ben allang blij dat ik tijdens schooldagen niet hoef te betalen, dat scheelt ook veel i.t.t. 1x een ticket in de vakantie..

Studenten OV? In mijn tijd moesten we gewoon 50 km fietsen naar school... Nederland is samen met een paar andere landen, een van de weinige waar je uberhaupt een vergoeding voor het reizen krijgt. wees blij dat je uberhaupt (bijna) gratis opgeleid word in nederland. En dan miepen dat je moet betalen als je niet hard genoeg je best gedaan hebt.

Ik vind het ook niet handig. Ik heb namelijk maar 3 weken vrij van school en moet vanaf 29 juli gewoon weer naar school. Dit betekend dat ik al die andere dagen zelf moet betalen. Ik moet perdag 5uren reizen en het kost me anders voor 14 dagen €627,00 dit vind ik echt belachelijk! En ik heb het geld ook niet.. Is er dan echt geen enkele regeling ?? Ik weet echt niet meer wat ik moet doen..

Ik heb een door de weeks OV-kaart. Ik zit met het probleem dat ik niet weet wanneer ik me OV weer van toepassing kan gebruiken om te reizen met de bus/trein. Zal iemand het wel weten dankjewel!

betalen met de ov studentenchipkaart van 16 juli t/m 16 augustus slaat nergens op. het openbaar vervoer is al zo duur komt dit er ook nog bij. ik moet altijd een uur in de bus zitten om op mijn bestemming te komen, dus dit word echt ontzettend duur. jammer dat het zo moet.

Miss. is het een idee dat er een constructie komt waarmee via website uiterlijk 2 maanden van te voren aangegeven kan welke 31 aansluitende dagen tussen wk 26 tm wk 35 men als 'ongeldige periode' wenst. En dan meteen de weekend kaartgebruikers gelijk trekken en hen óók 31 dgn géén vrij reizen. Meer service, meer gelijkheid.

Als ik in de kalender kijk, zie ik dat iedere dag in de zomervakantie de week-studenten ov gewoon geldig is. klopt dit?

Moet je je week ov voor een bepaalde tijd om hebben gezet in weekend ov om in de vakantie te mogen reizen?

Ik moet stage lopen (april t/m september), mij hoor je niet klagen. We mogen blij zijn dat we überhaupt ,voor een groot deel van het jaar, de reizen vergoed krijgen, mits je 18 jaar of ouder bent en studeert natuurlijk. Het heeft geen zin om te vragen of er 'eventueel vrijstelling' voor te krijgen is, dat krijg je toch niet. Ze hebben deze regel waarschijnlijk ingesteld i.v.m. de drukke vakantieperiode. Eén maandje reiskosten betalen is dan toch niet teveel gevraagd? Lijkt mij? De rest van het jaar krijg je het gewoon vergoed ;)

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.