Studenten OV vakantie

Is je studenten OV geldig in de vakantie en kan je gratis reizen in de vakantie? En hoe zit het met je studenten OV-chipkaart tijdens de feestdagen?

Studenten OV-chipkaart vakantie

Kan je in de vakantie gratis reizen met je studenten OV-chipkaart? In de vakantie wil je natuurlijk naar festivals toe of lekker kunnen treinen door Nederland om je zuurverdiende vakantie te vieren. Wie weet wil je wel met de trein of met ander openbaar vervoer op vakantie. In dat geval is het erg mooi als je gratis kunt reizen met het OV. Of je gratis kunt reizen met het openbaar vervoer hangt van jouw situatie af. Of je gratis kunt reizen met je OV studentenkaart in de vakantie ligt namelijk aan het abonnement dat je gebruikt. Heb je een weekabonnent of een weekendabonnement?

studenten OV vakantie

OV-chipkaart kalender

Wil je snel erachter komen of je studenten OV-chipkaart geldig is? Kijk dan op de OV-chipkaart kalender voor een overzichtelijk overzicht.

Wanneer is het vakantie voor de studenten OV-chipkaart?

Voor de studenten OV-chipkaart valt de vakantie tussen 16 juli om 4.00 uur en 16 augustus 4.00 uur. Je zou ook de feestdagen die hieronder zijn genoemd als vakantie kunnen beschouwen.

Studenten week OV-chipkaart vakantie

Heb je een weekabonnement, dan kan je niet gratis reizen in de vakantie met je week OV studentenkaart. Je zult bij treinreizen moeten reizen met 40% korting en bij gebruik van stads- en streekvervoer moeten reizen met 34% korting. Dit kan problematisch zijn als je studie tot eind juli doorgaat. Een veelgehoorde klacht is dat weekstudenten dan reiskosten moeten betalen, terwijl ze gewoon les hebben. Dit kan natuurlijk flink in de kosten gaan lopen. Houd hier rekening mee voordat je op reis gaat, zodat je niet op het allerlaatste moment nog je OV-chipkaart moet opladen en de trein mist.

Studenten weekend OV-chipkaart vakantie

Studenten met een weekend OV kunnen wel gratis reizen in de vakantie, in tegenstelling tot studenten met een week OV-chipkaart. Dit geldt echter alleen in de weekenden. Je hoeft dus alleen saldo op je OV-chipkaart te zetten ials je doordeweeks gaat reizen met je weekend OV.

Studenten OV-chipkaart feestdagen

Naast de vakanties kennen we ook de feestdagen, waarin aparte regels gelden voor het gebruik van je OV-chipkaart. Hoe de regels verschillen voor week en weekend OV studentenkaart lees je hieronder.

Studenten week OV-chipkaart feestdagen

Studenten met een weekabonnement op hun OV-chipkaart kunnen tijdens de feestdagen niet gratis reizen en zullen slechts met 40% korting kunnen reizen. Dit zorgt vaak voor verwarring, omdat de feestdagen gewoon doordeweeks vallen, waardoor je al gauw vergeet dat je ineens moet betalen voor je reis.

Studenten weekend OV-chipkaart feestdagen

Met een studenten weekend OV kan je zelfs tijdens de feestdagen gratis reizen. Je zult dus niet hoeven te betalen tijdens de feestdagen. In de zomervakantie is je weekend OV geldig, maar alleen in de weekenden, zoals normaal ook het geval is.

Wanneer zijn de feestdagen voor de studenten OV-chipkaart?

Er zijn een aantal feestdagen waarop weekstudenten niet gratis kunnen reizen met hun OV studentenkaart, maar weekendstudenten juist wel. Deze feestdagen vind je aan de rechterkant van de website.

Reacties

Ik moet in de zomer een aantal vakken herkansen. Ik moet dus in de vakantie naar school om lessen te volgen. Is voor dit soort gevallen een uitzonderingsregel zodat ik niet op hoge kosten gejaagd word in de vakantie terwijl ik gewoon les heb?

Het zou niet eerlijk zijn als er voor jou een uitzondering word gemaakt. wees blij dat je tijdens schooltijden niet hoeft te betalen, ik loop ook stage in de vakantie en moet ook gewoon betalen. Simpel is simpel, dat zijn de regels..

Waar slaat jouw reactie op? Uitzonderingen kunnen wel gemaakt worden. Gun een ander!

Zoiets is onmogelijk. We wonen in een land met 17 miljoen mensen. Als een groot bedrijf als NS uitzonderingen moet gaan maken voor studenten met '' herkansingen'' zijn ze over 15 jaar nog bezig. Als je een beetje logisch nadenkt weet je dat dit onrealistisch is..

Het slaat op de waarheid het word je toch al buiten de vakantie gegunt.

Wordt*

Als er je of jij na word staat komt er geen T achter

Tijdens mijn stage kreeg ik mijn reiskosten gewoon vergoed door t bedrijf waar ik stage liep, en heb ik ook soms op zulke dagen gewoon verlof op genomen... dus wat dominique zegt klopt niet helemaal

Sten, wat denk je zelf? Er wordt voor jou heus geen uitzondering gemaakt! Ik hoop voor je dat je alles hebt gehaald :P

Duh

Ik wil in de vakantie een cursus op onze school volgen waarmee ik extra studiepunten kan halen. De lessen zijn tot 13 juli en vallen dus nog onder het gratis reizen. Maar het tentamen is op 18 juli en het reizen duurt voor mij anderhalf uur (dus een dure ticket). Is het mogelijk om tog een vergoeding te krijgen aangezien het wel om school gaat? Daarnaast komt er nog een extra cursus welke je kan nemen indien je de eerste extra curcus haalt. mogelijk wordt deze cursus ook binnen de OV vakantie gegeven.

stelletje gieren betaal gewoon een keertje wat

Stelletje gieren zegt ie, wat denk je dat we allemaal terug moeten betalen als we onze opleiding niet halen lapswans. Buiten het feit of je jezelf goed genoeg kan profileren tijdens de opleiding spelen er genoeg factoren mee die ervoor kunnen zorgen dat je het niet haalt. Enig idee wat je op dat moment terug kan betalen aan een bedrijf dat niet eens op tijd kan rijden? ( dit is dus zo'n factor ) Ik zalje vertellen, een knappe 2de hands Audi is er niets bij.

Anderhalf uur duur? Probeer uit zeeuws vlaanderen verder dan breda te komen..

''Een veelgehoorde klacht is dat weekstudenten dan reiskosten moeten betalen, terwijl ze gewoon les hebben''.... Ik vind het heel raar dat jullie dit nog duidelijk vermelden en er tegelijkertijd niks aan doen!!

Ik vind het eerlijk gezegd belachelijk dat mensen die in het weekend gaan feesten gratis mogen en lerende hardwerkende studenten gestraft met kosten. Ik ga ook stage lopen tijdens mijn vakantie, dat doe ik inderdaad zelf maar moet ik dan gestraft worden voor motivatie en enthousiasme? Blijkbaar moet ik maar gewoon alle festivals afgaan.

Er zijn ook mensen die door de week op kamers zitten en dan hun ov niet nodig hebben, die willen in het weekend wel graag naar huis ;) Gelijk alles over 1 lijn..

Get a life man

Ik heb ook weekend ov, en gebruik dat net zoals veel anderen echt niet voor festivals. Ik loop stage in het weekend, en ook in de vakantie doordeweeks en ik betaal toch ook gewoon?? Dikke onzin dus. Mensen die doordeweeks reizen hebben veel meer dagen gratis ov dan mensen met weekend ov, dus ook wij mogen wel eens gematst worden

Het is duidelijke regel " Een veelgehoorde klacht is dat weekstudenten dan reiskosten moeten betalen, terwijl ze gewoon les hebben'' Ik snap niet dat mensen nog vragen stellen Het OV kan er niks aan doen dat je moet herkansen Het OV kan er ook niks aan doen dat je een cursus wil volgen. Meestal zijn deze toch al niet gratis, dus wat is het probleem. Mensen met een weekend OV betalen dan niet, maar door de week als ze met de bus moeten betalen ze wel, ze hebben 3 dagen minder in een schoolweek. En kom op, hoeveel in het weekend moet je in de zomervakantie met het OV doen? Ik ben allang blij dat ik tijdens schooldagen niet hoef te betalen, dat scheelt ook veel i.t.t. 1x een ticket in de vakantie..

Studenten OV? In mijn tijd moesten we gewoon 50 km fietsen naar school... Nederland is samen met een paar andere landen, een van de weinige waar je uberhaupt een vergoeding voor het reizen krijgt. wees blij dat je uberhaupt (bijna) gratis opgeleid word in nederland. En dan miepen dat je moet betalen als je niet hard genoeg je best gedaan hebt.

Ja vroeger leefde de dinosaurussen ook nog! De tijden veranderen dus alles veranderd met de tijd mee! Dus loop niet zo te zeuren joh . Die menseb van vroeger lopen overal over te zeiken verander met de tijd mee is er niks aan de hand net als de buitenlanders die moeten zich ook aanpassen aan ons land dus de bejaarden ook!!!

Nou ik weet niet hoor, maar mijn vader(68) had in zijn tijd gewoon de hele week gratis reizen.

Ja, heel geloofwaardig... Met de strippenkaart van Anne Frank zeker?

In jou tijd was er nog studiefinanciering jou tijd was wel wat goedkoper vind je niet

jouW

Whahaha, studiefinanciering vroeger hoog! No way ik kreeg in 1988 100 gulden dat is nu minder dan 50 euro en GEEN studenten OV he!!!

Bijna gratis? Weet je uberhaupt de prijzen wel van alle opleidingen die er hier in Nederland zijn? is niks (bijna) gratis aan!

Ik vind het ook niet handig. Ik heb namelijk maar 3 weken vrij van school en moet vanaf 29 juli gewoon weer naar school. Dit betekend dat ik al die andere dagen zelf moet betalen. Ik moet perdag 5uren reizen en het kost me anders voor 14 dagen €627,00 dit vind ik echt belachelijk! En ik heb het geld ook niet.. Is er dan echt geen enkele regeling ?? Ik weet echt niet meer wat ik moet doen..

Dan ben je nogal dom bezig. NS heeft ook abonnementen die je af kunt sluiten, als je 624 euro moet betalen voor 14 dagen, kijk dan voor acties of koop een abonnement bij de NS voor ca 300 euro. NS heeft abonnementen om het niet te duur te maken. Als je gaat kijken naar abonnementen dan kost een weekabonnement 245 euro. Indien je een weekendabonnement afsluit is dit slechts 50 euro. En dan maar klagen dat je weinig krijgt. Als je je tijd van het klagen eens besteed aan werken, dan is het allemaal niet zo duur :). Voor het argument dat weekendstudenten het gemakkelijker hebben, deze betalen een huurprijs en zijn dus niet goedkoper uit. Daarnaast heeft een studenten OV 2x per jaar een mogelijkheid om je OV te veranderen naar weekend of doordeweeks, dit is genoeg om aan het begin en het eind van de vakantie te switchen, zodat je in de zomer in het weekend alsnog gratis reist.

Helemaal mee eens Maar wat ik me al een tijdje afvroeg Je hebt week en weekend abonnementen, zou het ook handig zijn om week en weekend abonnement in 1 te hebben voor de mensen die gratis doordeweeks en in het weekend te reizen Voor de mensen die mbo niveau 3-4 doen en 18 jaar zijn zit het dan gewoon bij studenten reisproduct. Bij duo staan de kosten er toch van je ov dus als het dan wat duurder is en je slaagt (binnen 10 jaar) dan is er geen probleem Voor mbo niveau 1-2 is het een gift dus die hoeven zich geen zorgen te maken Ik vroeg me af of t geen goed idee zou zijn om week en weekend abonnement te combineren, want kan heel erg goed uitpakken voor mensen die stage lopen ook in het weekend En natuurlijk zou ik ook denken voor die ene zaterdag evem 6 euro voor dagkaartje Dat is niet erg Maar heb je een opleiding dat je 1 dag school hebt en 5 dagen stage die 3-4 jaar duurt 52x6=312 euro En dat keer 3 of 4 is toch 936/1248 euro Dat geld zou ik liever voor iets anders overhebben dan een buskaartje

Ik heb een door de weeks OV-kaart. Ik zit met het probleem dat ik niet weet wanneer ik me OV weer van toepassing kan gebruiken om te reizen met de bus/trein. Zal iemand het wel weten dankjewel!

betalen met de ov studentenchipkaart van 16 juli t/m 16 augustus slaat nergens op. het openbaar vervoer is al zo duur komt dit er ook nog bij. ik moet altijd een uur in de bus zitten om op mijn bestemming te komen, dus dit word echt ontzettend duur. jammer dat het zo moet.

Miss. is het een idee dat er een constructie komt waarmee via website uiterlijk 2 maanden van te voren aangegeven kan welke 31 aansluitende dagen tussen wk 26 tm wk 35 men als 'ongeldige periode' wenst. En dan meteen de weekend kaartgebruikers gelijk trekken en hen óók 31 dgn géén vrij reizen. Meer service, meer gelijkheid.

Als ik in de kalender kijk, zie ik dat iedere dag in de zomervakantie de week-studenten ov gewoon geldig is. klopt dit?

Moet je je week ov voor een bepaalde tijd om hebben gezet in weekend ov om in de vakantie te mogen reizen?

Als ik een week studenten ov heb en in de vakantie wil riezen (rode vakken) krijg ik dan wel 40% korting?

Ooh laat maar! Heb het al

Ik vind gwn dat we elkaar allemaal in de bek moeten poepen. Daarna met zijn allen met de trein en lekker gassen met die handel. Hamas hamas

Ik heb een vraag misschien kan iemand me erbij helpen. Voor mijn studie luchtvaartdienstverlener loop ik een half jaar stage op schiphol, waaronder de zomerperiode. Nu heb ik dus geprobeerd om een NS-abonnement op te laden op mijn OV maar dat lukt dus niet doordat er al een studentenreis product op staat. Dit terwijl een abonnement bij de NS voor een maand voordeliger is dan elke dag geld op mijn ov opladen ( met 40% korting) van Rottedam naar Schiphol. Iemand enig idee of er een andere optie is voor mij ? Thanks in advance!

Geen idee. Maar vaak zijn er dagkaarten te koop voor €15 per dag in de zomervakantie...

Jullie kanker moeders. Vakantie is pas 18 juli. En mensen die naar school gaan tot 18 juli? Wat dan? Kk flikkers

Ah mannetje. Heb je geen geld om even een kaartje te kopen voor 2 dagen? Snap ik. Je komt ook redelijk IQ-loos over.Goed taalgebruik ook. Keep up the good work. Idioot.

Ook ik ben een van de mensen die in de vakantie gewoon doorgaat met school en vind dus dat dan best wel eens uitzondering gemaakt moet worden. Ik moet gewoon 5 dagen in de week voor school iedere dag met het OV op en neer. Kost handevol geld allemaal, leuk dat ik het door het jaar heen heb maar de regeling is er voor studenten. Het zou alleen maar fair zijn om mensen die door gaan met school in de "vakantie" dan ook gewoon gratis OV hebben. Anders ga ik volgend jaar ook gewoon lekker gratis weekend reizen voor festivals.

Ik heb ook een vraag. Ik heb de laatste tijd last van kleine bultjes rondom mijn vagina, weet iemand wat ik hier precies mee moet doen? Soms als ik er aan krab dan wordt de boel erg rood beneden. Er is een keer een bultje opengeknapt en toen heb ik uit nieuwsgierigheid wat geproefd van het vocht van het bultje. Ik ben bang dat er wellicht een eiercel tussen kon zitten en ik nu misschien zwanger ben van me zelf. Zou iemand me hiermee kunnen helpen van ns? Met vriendelijke groet Brigita

@ Brigita, wat zullen je ouders trots op je zijn ;-)

Je weet dat deze site voor vragen van studenten ov is?

Bewaar lekker je kaartjes van het openbaar vervoer wat een leuke en vooral spannende toelichten. Stuur het allemaal op naar de belastongdienst hebben ze wat te lezen voor in de koffiepauze.

Doe even lief tegen elkaar G. One Love, Freekje from the block

Het is ronduit belachelijk dat je in de zomer ineens moet betalen met je OV. Het studentenov is ooit geïntroduceerd als compensatie voor een vermindering van studiefinanciering. Maar op het eind van je studirjaar wil de Ns alsnog even cashen op je zuurverdiende centen door je nog even een maandje van achter te pakken. Zij weten ook wel dat je juist in de vakantieperiode vaak lange reizen maakt met de trein. Daarnaast zijn er, zoals blijkt uit de reacties hier, genoeg mensen die gewoon doorgaan met studeren of een cursus volgen. Je betaalt bij de NS tegenwoordig één goudstaaf per kilometer en krijgt daarvoor belabberde service en ranzige coupe's. Om nog maar te zwijgen over het wegvallen van de halve dienstregeling als er weer eens een sneeuwvlokje valt. Ik walg van dit bedrijf, gatverdamme.

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.