Persoonlijke OV-chipkaart

Een persoonlijke OV-chipkaart is een OV-chipkaart die op naam staat. Wat zijn de voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart?

Wat is een persoonlijke OV-chipkaart?

Een persoonlijke OV-chipkaart is een OV-chipkaart die op naam geregistreerd staat op een bepaalde persoon. Er staat een naam een foto op een persoonlijke OV-chipkaart. Een studenten OV-chipkaart is een persoonlijke OV-chipkaart.

Voordelen persoonlijke OV-chipkaart

Een persoonlijke OV-chipkaart heeft verschillende voordelen.

  • Zo kan je op een persoonlijke OV-chipkaart abonnementen laden. Wil je dus bijvoorbeeld een OV-jaarabonnement gebruiken, dan zal je een persoonlijke OV-chipkaart moeten nemen.
  • Bij een persoonlijke OV-chipkaart kan je verder kiezen voor automatisch opladen, zodat je saldo automatisch wordt opgeladen als het lager dan €5 euro wordt.
  • Een van de meest belangrijke voordelen van de persoonlijke OV-chipkaart is echter dat je online je saldo kunt checken. Zo kan je als je saldo te laag is voor de reis die je gaat maken alvast je OV-chipkaart van te voren opladen.
  • Voor persoonlijke OV-chipkaarten wordt een lager instaptarief gehanteerd dan voor anonieme OV-chipkaarten, waardoor je dus kunt reizen met een lager saldo.

Nadelen persoonlijke OV-chipkaart

Aan de persoonlijke OV-chipkaart zijn uiteraard ook nadelen verbonden.

  • Een van deze nadelen is het feit dat de persoonlijke OV-chipkaart echt persoonsgebonden is, waardoor alleen de persoon van wie de OV-chipkaart is met de persoonlijke OV-chipkaart kan reizen.
  • Ook kan je een persoonlijke OV-chipkaart alleen online aanvragen en niet even snel in een winkel kopen. Je zult een aantal dagen moeten wachten tot je OV-chipkaart wordt bezorgd.
  • Een persoonlijke OV-chipkaart kan je niet altijd meteen gebruiken. Vaak moet je eerst een reisproduct ophalen.
  • Je privacy wordt ook slechter gewaarborgd bij een persoonlijke OV-chipkaart, omdat je ritten worden bijgehouden. Dit gebeurt ook bij anonieme OV-chipkaarten, maar bij anonieme OV-chipkaarten is de naam van de persoon die met de chipkaart reist niet bekend.

Persoonlijke OV-chipkaart aanvragen

In tegenstelling tot een anonieme OV-chipkaart kan je een persoonlijke OV-chipkaart niet in de winkel kopen, maar moet je de chipkaart online aanvragen. Dit kan je doen via bijvoorbeeld ov-chipkaart.nl of bij een specifieke vervoerder. Je kunt bijvoorbeeld bij de NS een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen met een abonnement erop. Het voordeel is dat je dan geen kosten betaalt voor de pas zelf, terwijl dit wel het geval is als je een persoonlijke OV-chipkaart koopt zonder abonnement. Je betaalt dan namelijk €7,50 euro.

Kosten persoonlijke OV-chipkaart

De persoonlijke OV-chipkaart kost €7,50 euro als je een persoonlijke OV-chipkaart koopt zonder abonnement. Koop je een persoonlijke OV-chipkaart met abonnement bij bijvoorbeeld de NS, dan is de pas zelf vaak gratis. Je maakt met de persoonlijke OV-chipkaart ook kosten als je reist, tenzij je binnen je abonnement reist als je een studenten OV-chipkaart hebt. Hoe hoog de kosten zijn van reizen met je persoonlijke OV-chipkaart hangt af van het abonnement waarmee je reist. Je zou bijvoorbeeld met een 40% kortingsabonnement kunnen reizen of met een OV-Jaarabonnement, waardoor je voor een vast bedrag per maand of per jaar onbeperkt kunt reizen met het OV. Je moet met een persoonlijke OV-chipkaart ook een instaptarief betalen als je incheckt bij een vervoerder. Dit instaptarief wordt later met je reisberekend.

Vergeten uit te checken persoonlijke OV-chipkaart

Wat gebeurt er als je bent vergeten uit te checken met je persoonlijke OV-chipkaart? Als je vergeten bent om uit te checken, zal je het zogenaamde instaptarief verliezen. Het instaptarief is een bedrag dat standaard bij het inchecken met je OV-chipkaart door een vervoerder wordt afgeschreven. De hoogte van het bedrag verschilt per vervoerder. Je kunt het bedrag dat je hierdoor te veel hebt betaalt meestal terugvragen.

Persoonlijke OV-chipkaart kwijtgeraakt of kapot

Je bent je persoonlijke OV-chipkaart kwijtgeraakt of je persoonlijke OV-chipkaart is kapot, wat nu? Als je je OV-chipkaart bent kwijtgeraakt, kan je deze blokkeren via ov-chipkaart.nl. Je kunt ook een nieuwe OV-chipkaart aanvragen. Als je OV-chipkaart kapot is kan je ook meteen een nieuwe OV-chipkaart aanvragen via ov-chipkaart.nl.

Reacties

Kunt u me vertellen waar ik mijn persoonlijke ov jaarkaart met automatisch saldo aanvulling kan activeren. Op het sttion in Sittard hebben een aantal deskundigen geprobeerd dit voor mij te doen. Einde van de pogingen was de boodschap. Doe het thuis maar via internet. Ook op deze site wordik niet veel wijzer. Ook om mijn persoonlijk saldo op te vragen wordt ik op de site van het kastje naar de muur gestuurd. Ik ben al meer dan een jaar in het bezit van een ov jaarkaart en ik heb nog geen meter kunnen reizen met het openbaar vervoer.

WAAR IK ME OVER VERBAAS IS DAT IK ER OOK GEEN HOLE VAN SNAP EN DAT ER BOVEN MIJ OOK GEEN REACTIE STAAT BIJ DIE MENEER ZIJN VRAAG ZEER SLECHTE BEDOENNING

het is heel simpel of ben je dom

op of van welke vervoersbedrijven is de kaar geldig ?

Hebben jullie de kaart al eens ingevoerd in zo'n geel kastje bij AH of Jumbo? Ik heb de kaart van mijn zoon toen ook bij Jumbo geactiveerd, was niet zo moeilijk.

Vandaag hoorde ik dat ik mijn ov jaarkaart eens in de twee jaar moet activeren. Wat is hier van waar? twederc

Ik heb een persoonlijke Ov chipkaart aangevraagd, maar zonder abbonement. ik wist niet dat je het gelijk samen kon bestellen/aanvragen. De ov is bij mij thuisbezorgd, maar ik wil er nu wel een abbonement op. Kan dat?

Ik heb een persoonlijke ov chipkaart en dat al twee jaar, maar ik heb van de week weer eens opgewaardeerd en nu kan ik niet inchecken bij de trams? Hij geeft steeds aan saldo te laag. Vervolgens nog een keer gekeken of dit klopte, maar er blijkt nog genoeg saldo op te staan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit oplossen?

hoe kan je een gratis ov aanmaken

Opladen

Gaarne mijn saldo aangeven.

Kunt u mij vertellen wat het saldo is van kaartnummer 3528020084723852 m.vr.gr Jos Entius

Ik vind het hele ov-kaart verhaal niet helemaal duidelijk. Wat kan ik het beste doen als mijn 16 jarige dochter max 5 keer per week eenzelfde route aflegt met de bus van joure naar leeuwarden en retour.Welke kaart heb ik dan nodig? En hoe kan ik dat gaan regelen? Hartelijke groet, Sonja

wat moet ik met mijn gekopieerde code verder doen om de kaart de activeren bramkoppejan@hotmail.com

Ik woon niet in Nederland. Maar ik heb nog saldo op mijn kaart 9222617. Wat moet ik doen om een nieuwe kaart te ontvangen? Mijn adres is Hertendreef 28 2920 Heide-Kalmthout België

Krijg zo juist bericht dat mijn persoonlijk ov kaart verloopt. Wist niet dat dat ding niet geldig bleef. Ik moet nu 10,50 gaan betalen voor een nieuwe. Schande!! En dan last but not least: het saldo op mijn kaart wordt teruggestort 30 dagen NA het verlopen van de kaart. Goeie business. Nou beste mensen, dat wordt geen nieuwe persoonlijke kaart meer voor mij. Ik voel me tamelijk opgelicht.

Hallo, ik heb een anonieme OV kaart gekocht maar wil nu bij nader inzien een persoonlijke. kan ik mijn pas gekochte kaart kosteloos over laten zetten ?

eerst

1

Ik ga volgend jaar in Breda naar school,dus wil ik graag een persoonlijke ov chipkaart voor het openbaar vervoer.

Mijn zoon heeft een OV chipkaart, die is weer eens geblokkeerd ivm te weinig saldo. Ik denk die waardeer je zo even op. Maar dat blijkt dan toch even een groot probleem... Waarom zijn we van de ouderwetse kaartjes afgestapt? Hoeveel geld kost deze onzinnigheid? Is dit nog uit te leggen aan senioren, of hoeven die niet te reizen?

ik ben in bezit van een persoonlijke ov kaart, deze aangeschaft met de bedoeling dat ik veel moest rijzen, maar dit was echter niet zo. Nu heb ik daar voldoende saldo op staan, maar niet een keer gebruikt. Deze zal dit jaar nog verlopen. Kan ik het geld wat daar op staat overlaten zetten naar een nieuwe kaart?

hoe kan ik mijn O.V. Chipkaart gratis verlengen, Ik heb een abonnement - dal voordeel bij N.S

hoe kan ik mij saldo checken? groeten Claus

Weet iemand of je een anonieme OV chipkaart om kunt zetten naar een persoonlijke OV chipkaart?

Kan ik met een ov op naam ook in het weekend reizen.

krijg je ook korting als je met de bus gaat mijn vrouw loop met een rollator en gaat veel met de bus mee

Mijn dochter heeft een persoonlijke ov kaart. Sinds een week werkt haar kaart alleen in de kleine Arriva busjes en niet in de grote bus. Wat moet ik hieraan doen? Ik heb nu even een anonieme ov kaart aangeschaft en daar ook geld opgezet, zodat ze in ieder geval nog met de bus naar school kan. Maar we willen natuurlijk graag dat ze op haar eigen persoonlijke kaart weer gewoon kan reizen....

Ik lees op het blad 'persoonlijke OV-chipkaarten': Voor persoonlijke OV-chipkaarten wordt een lager instaptarief gehanteerd dan voor anonieme OV-chipkaarten, waardoor je dus kunt reizen met een lager saldo. Dat is maar zeer ten dele waar. Ik lees op het blad ' instaptarief' dat dat alleen zo is wanneer je ook een abonnement hebt. Zonder abonnement lees ik in de tabel, is het instaptarief altijd gelijk voor anonieme of persoonlijke OV-chipkaart.

Onze kaarten lopen in juni af krijg ik daar bericht van

ik heb opdracht gegeven om mijn persoonlijke ov- chipkaart te laten verlengen! geldigheid tot september 2017 wanneer kan ik mijn ov-chip kaart verwachten?

Ik ben net een persoonlijke OV chipkaart verloren. Wat gebeurt er met die kaart als iemand hem afgeeft bij een OV chipkaartloket of opstuurt aan de NS of aan OV chipkaart? En word ik op de hoogte gesteld van het feit dat de kaart gevonden is? De kaart hoeft niet geblokkeerd want hij is al verlopen. Ik wil alleen weten wat er gebeurt omdat hij in een portemonnee zat en ik wil weten wat er met die portemonnee gebeurt als de kaart/portemonnee bij de NS of OV afgegeven wordt. ik heb net gebeld met een medewerker en die zei dat ik zelf alle stations in de buurt van de plek waar ik de portemonnee ben kwijtgeraakt moet afgaan en dat ik niet op de hoogte zou worden gesteld. Maar dat kan ik me nauwelijks voorstellen in deze geautomatiseerde tijd. Ben erg benieuwd naar het officiele antwoord van de OV-chipkaart. Op jullie website kan ik niet vinden wat er met verloren kaarten (en bijbehorende voorwerpen) gebeurt als ze worden opgestuurd/afgegeven.

Kreeg een bericht over de ov-kaart i.v.m. geldigheiddatum en heb daarop gereageerd per mail,banknr.doorgegeven maar nog steeds niets ontvangen. Graag uw reactie.Dank u wel.

Iemand heeft mijn banknummer gebruikt voor automatische afschrijving Ik magvde betreffende OV niet beëindigen omdat die niet op mijn naam staat Wat kan ik doen , ik wil geen ander banknummer

Ik wil graag mijn persoonlijke OV Chipkaart koppelen aan een OV Chipkaart account. Ik moet hiervoor naast het nummer van de kaart ook de geldigheidsdatum invoeren, deze staat echter niet op de kaart. Zonder deze datum kan ik de kaart niet koppelen. Hoe kan ik het beste hier achter komen?

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.