Is mijn OV studentenkaart geldig op oudjaarsdag?

Op oudjaarsdag gelden de normale regels voor de OV studentenkaart. Dit betekent dat studenten met een week OV gratis reizen, terwijl weekendstudenten op saldo reizen. Oudjaarsdag is geen feestdag, waardoor er geen bijzondere regels gelden voor de studenten OV-chipkaart.

Zorg voor voldoende saldo op je OV-chipkaart

Ben je een weekendstudent en ga je op oudjaarsdag reizen, zorg dan voor voldoende saldo. Het is zonde als je niet kunt inchecken door een te kort aan saldo.

OV studentenkaart op nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag gelden wél speciale regels. Weekstudenten reizen dan op saldo en weekendstudenten reizen juist gratis. Nieuwjaarsdag is namelijk wel een officiële feestdag.

Reacties

Is het 31 december vanaf 12 uur wel gratis reizen voor mensen met een weekend-OV? ( net als op vrijdagen)

Welke vrijdagen bedoel je dan precies?

Wat ik best wel vreemd vind is dat oudjaarsdag voor week-OV'ers wel gratis is en nieuwjaarsdag voor week-OV'ers niet, terwijl dit wel op een doordeweekse dag valt? Weekend-OV'ers in tegendeel kunnen dan gewoon gratis reizen terwijl ze eigenlijk een weekend OV hebben? Ik vind dit best een vaag geregeld zooitje! Sorry.

Hallo Nicole, Heeft niks met zooitje te maken, er staat duidelijk in je voorwaarden van het Week abonnement dat je op feestdagen niet vrij kan reizen. Nieuwjaarsdag is een feestdag. Fijne jaarwisseling, hoop dat je voldoende saldo hebt.

Hahaaaa

Weekend = feestdagen & weekend. Nieuwjaarsdag is een feestdag, oudejaarsdag niet. Niet zo heel vaag toch?

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.