OV-chipkaart saldo checken

Hoe kan je je OV-chipkaart saldo checken? Er zijn een aantal manieren om je OV-chipkaart saldo te checken. Waar doe je dit?

Hoe kan ik mijn OV-chipkaart saldo checken?

Je kunt je OV-chipkaart saldo op verschillende manieren checken. Zo kan je bij het uitchecken bij een OV-chipkaart paal vaak zien wat het resterende saldo op je OV-chipkaart is. Ook kan je bij OV-chipkaart automaten je saldo controleren. Je kunt zelfs je OV-chipkaart saldo online bekijken.

OV-chipkaart saldo checken bij uitchecken

Een van de meest eenvoudige manieren om je OV-chipkaart saldo bekijken is wanneer je uitcheckt. Meestal zal je dan het resterende saldo van de OV-chipkaart op het schermpje van de OV-chipkaart in/uitcheck paal zien staan.

OV-chipkaart saldo checken bij een OV-chipkaart automaat

Je kunt ook je OV-chipkaart saldo checken bij een OV-chipkaart automaat. De stappen die je hiervoor moet volgen verschillen iets per automaat, maar zullen doorgaans ongeveer het zelfde zijn.

OV-chipkaart saldo checken bij een NS automaat

Bij een NS automaat kan je het saldo van je OV-chipkaart op de volgende manier controleren. Eerst moet je links op het touchscreen van de kaartautomaat de optie voor de OV-chipkaart selecteren. Vervolgens houd je je OV-chipkaart voor de OV-chipkaartlezer die aan de rechterkant van de Kaartautomaat vindt. Vervolgens kan je aan de rechterkant van het scherm van de automaat je saldo bekijken.

OV-Chipkaart saldo bekijken bij een ‘echte’ OV-chipkaart automaat

Ook bij de gele OV-chipkaart automaten kan je eenvoudig je OV-chipkaart saldo checken. Om dit te doen moet je eerst je OV-chipkaart in de OV-chipkaart houder steken, waarna het saldo van je OV-chipkaart verschijnt. Dit doe je door na het inloggen te klikken op ‘Transactieoverzicht’.

OV-chipkaart saldo checken online

Het saldo van je OV-chipkaart kan je ook online bekijken. Dit doe je via de website ov-chipkaart.nl. Op de website kan je een account aanmaken, die je koppelt aan je OV-chipkaart. Vanaf het moment dat je account is gemaakt kan je alle reizen die je maakt inzien en of je bent uitgecheckt. Ook kan je het saldo van je OV-chipkaart inzien.

OV-chipkaart opladen

Je kunt je OV-chipkaart eenvoudig opladen via een OV-chipkaart automaat. Ook kan je ervoor kiezen om je OV-chipkaart automatisch te laten opladen. Hoe dit gaat lees je op de pagina ‘OV-chipkaart opladen’.

Reacties

Hoi ik ben er gisteren ook achter gekomen dat mijn kaart verlopen is. Ik reis twee keer per jaar met mijn kaart en er stond volgens mij nog ongeveer 30 euro op. Weet u inmiddels of ik dat gewoon maar kwijt ben?? Ik kan er niets over terug vinden op deze site. Alvast bedankt.

ik wil inloggen om te kijken wanneer mijn maandabonnement afloopt om tijdig een nieuw abonnement te plaatsen maar kan er steeds niet in. Wat moet ik doen?

Hetzelfde probleem bij mij. ik heb echt alles al geprobeerd, maar het gedeelte wat je moet kopieren is niet bekend op internet. Graag een antw hierop hoe ik kan inloggen. Alvast bedankt.

wat een zootje is dat. als er al een trein rijdt mogen we blij zijn. en dan nog die klote ov kaart erbij..

ik heb en ov-kaart met foto, mijn vriend gaat nooit met het open baar vervoer, nu moet hij binnenkort wel 1 keertje met de trein, mag hij mijn ov-kaart gebruiken? of zijn er nog eenmalige treinkaartjes te koop? Kunt u mij hierop antwoord geven? B.V.D. Groetjes M.K. Suik email moppiehabibi@hotmail.com

Waarom zijn er geen saldo checkers in de handel. Gewoon als sleutelring of iets dergelijks. Dan zal er minder verkeerd worden afgeschreven.

Ze zullen wel gek zijn, dan kunt u meteen de prijs van een rit controleren. Dat is toch niet goed.

Wat u zegt is nonsens, ze stelen niet. Ze houden alleen wat over van uw saldo. U kunt het terug krijgen maar dat gaat ze miljoenen kosten.

Ik ben al 3 uur bezig met het terug vragen van te veel afgeschreven bedrag van mijn chipkaart. Het klopt ik ben het al 3 keer vergeten. Klopt ik ben anders automobilist. Klopt in verband met medicijnen slikken mag ik niet rijen. heb en OV chipkaart . Denk toch wat heerlijk. Maar schiet niks klopt. Online geld terug vragen. Vergeet het . het woord je bijnaam onmogelijk gemaakt. Wat zalen oudere mensen hiermee doen. Ik bel u morgen hotline ben benieuwd.

Een vraag, Als ik online mijn anonieme kaart wilt checken hoeveel saldo erop staat,moet ik een account aanmaken En mijn naam eraan koppelen. Waarom is het niet mogelijk mijn saldo te checken zonder de kaart te koppelen aan mijn naam? Vriendelijke Groet

Ik stond een keer in Middelburg en wou eens snel naar Goes (omdat ik niet op de bus wou wachten) Maar dat In/Uitcheck paal wou mijn OVkaart niet pakken, ik kreeg een alarm geluid. Ik dacht, dan maar één uit de automaat. Maar dat is ook al allemaal veranderd, wat een gedoe zeg. Ik kreeg dus zo'n OV ding die ik dan weer moest in/uitchecken bij zo'n paal...maar dat was ik helemaal vergeten, want ik las dat pas (kleine letters) toen ik in de trein stond. Maar wat ik dus wil zeggen is...controleer al die palen, want ik vind het onnodig om extra kaart te moeten kopen terwijl ik een OV heb. Maar controleren in de trein doen ze nog steeds amper, kan net zo goed een kaartje in de trein kopen bij de controleur zoals vroeger. Dan heb je geen gedonder meer over zwartrijden, nu zitten de controleurs maar te chillen en te kletsen met elkaar...en lekker verdienen door niks te doen. (ik zeg niet alle controleurs)

Mijn zoon woont in het buitenland. Nu zag ik dat zijn persoonlijke ov chipkaart is verlopen. Kan hij het evt. aanwezige saldo nog controleren?

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.