OV-chipkaart saldo checken

Hoe kan je je OV-chipkaart saldo checken? Er zijn een aantal manieren om je OV-chipkaart saldo te checken. Waar doe je dit?

Hoe kan ik mijn OV-chipkaart saldo checken?

Je kunt je OV-chipkaart saldo op verschillende manieren checken. Zo kan je bij het uitchecken bij een OV-chipkaart paal vaak zien wat het resterende saldo op je OV-chipkaart is. Ook kan je bij OV-chipkaart automaten je saldo controleren. Je kunt zelfs je OV-chipkaart saldo online bekijken.

OV-chipkaart saldo checken bij uitchecken

Een van de meest eenvoudige manieren om je OV-chipkaart saldo bekijken is wanneer je uitcheckt. Meestal zal je dan het resterende saldo van de OV-chipkaart op het schermpje van de OV-chipkaart in/uitcheck paal zien staan.

OV-chipkaart saldo checken bij een OV-chipkaart automaat

Je kunt ook je OV-chipkaart saldo checken bij een OV-chipkaart automaat. De stappen die je hiervoor moet volgen verschillen iets per automaat, maar zullen doorgaans ongeveer het zelfde zijn.

OV-chipkaart saldo checken bij een NS automaat

Bij een NS automaat kan je het saldo van je OV-chipkaart op de volgende manier controleren. Eerst moet je links op het touchscreen van de kaartautomaat de optie voor de OV-chipkaart selecteren. Vervolgens houd je je OV-chipkaart voor de OV-chipkaartlezer die aan de rechterkant van de Kaartautomaat vindt. Vervolgens kan je aan de rechterkant van het scherm van de automaat je saldo bekijken.

OV-Chipkaart saldo bekijken bij een ‘echte’ OV-chipkaart automaat

Ook bij de gele OV-chipkaart automaten kan je eenvoudig je OV-chipkaart saldo checken. Om dit te doen moet je eerst je OV-chipkaart in de OV-chipkaart houder steken, waarna het saldo van je OV-chipkaart verschijnt. Dit doe je door na het inloggen te klikken op ‘Transactieoverzicht’.

OV-chipkaart saldo checken online

Het saldo van je OV-chipkaart kan je ook online bekijken. Dit doe je via de website ov-chipkaart.nl. Op de website kan je een account aanmaken, die je koppelt aan je OV-chipkaart. Vanaf het moment dat je account is gemaakt kan je alle reizen die je maakt inzien en of je bent uitgecheckt. Ook kan je het saldo van je OV-chipkaart inzien.

OV-chipkaart opladen

Je kunt je OV-chipkaart eenvoudig opladen via een OV-chipkaart automaat. Ook kan je ervoor kiezen om je OV-chipkaart automatisch te laten opladen. Hoe dit gaat lees je op de pagina ‘OV-chipkaart opladen’.

Reacties

Dus ik moet me eerst aanmelden op online me saldo te bekijken?

OV-chipkaart saldo checken

ik kan nog steeds mijn saldo op de site bekijken? wat moet ik doen ?!?

3528020062760975

probeer een account te maken met mijn NS ov kaart maar hij herkend het nummer niet eens wat een goed systeem zeg.

Ik moet na aanvragen account binnen 48 uur inloggen volgens het mailtje dat ik kreeg. Maar het inloggen mislukt steeds.

ik wil inloggen om te kijken wanneer mijn maandabonnement afloopt om tijdig een nieuw abonnement te plaatsen maar kan er steeds niet in. Wat moet ik doen?

Hetzelfde probleem bij mij. ik heb echt alles al geprobeerd, maar het gedeelte wat je moet kopieren is niet bekend op internet. Graag een antw hierop hoe ik kan inloggen. Alvast bedankt.

wat een zootje is dat. als er al een trein rijdt mogen we blij zijn. en dan nog die klote ov kaart erbij..

JA IK HOU WEL VAN EEN LEKKER KIPPETJE JULLIE OOK? IK WIL GRAAG JULLIE MENINGEN! :D OOK HOU IK VAN CITROEN IN KIPPENANUSEN\

Kan je ook je saldo van een anonieme OV-chip online bekijken?

ik heb en ov-kaart met foto, mijn vriend gaat nooit met het open baar vervoer, nu moet hij binnenkort wel 1 keertje met de trein, mag hij mijn ov-kaart gebruiken? of zijn er nog eenmalige treinkaartjes te koop? Kunt u mij hierop antwoord geven? B.V.D. Groetjes M.K. Suik email moppiehabibi@hotmail.com

Je kunt nog steeds 1 malige kaartjes kopen, zowieso online en op de meeste stations ook bij de automaat

Waarom zijn er geen saldo checkers in de handel. Gewoon als sleutelring of iets dergelijks. Dan zal er minder verkeerd worden afgeschreven.

Ze zullen wel gek zijn, dan kunt u meteen de prijs van een rit controleren. Dat is toch niet goed.

Wat u zegt is nonsens, ze stelen niet. Ze houden alleen wat over van uw saldo. U kunt het terug krijgen maar dat gaat ze miljoenen kosten.

Nu mag iemand mij uitleggen waarom ik het saldo van een anonieme kaart niet gewoon kan opvragen via de OV-chipkaart-site. Ben ik nou gek?

Ik heb een account, alleen ben mijn wachtwoord vergeten. Nu kan ik mijn saldo niet meer zien want je kan niet wachtwoord vergeten klikken, het geldt alleen maar voor persoonlijke kaarten. Geen account geen saldo checken.

Het zou eenvoudig moeten zij om mijn saldo oline te checken, helaas is dit niet het geval. Graag uitleg hierover, en misschien de site wat makkelijker maken hiervoor. Met vriendelijke groet, Mevr. Y. Kamermans.

Tja, eenvoudig houden ze niet van, maak alles maar duur en onmogelijk, of zo moeilijk mogelijk en dan de hoofdprijs vangen van klanten... zonder echte service... want saldochecken zou echt supersimpel moeten zijn om te integreren in een website,maar dat is service, en daar zijn we niet van..

Maken weinig gebruik van de kaart,omdat we niet in Nederland wonen.kaartnummer 3528 0234 0297 5113. Geldig tot 1 6 2015 Hoe kan ik mijn saldo checken en dit bedrag recupereren?

hoe kan ik mijn saldo online bekijken

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.