OV-chipkaart saldo checken

Hoe kan je je OV-chipkaart saldo checken? Er zijn een aantal manieren om je OV-chipkaart saldo te checken. Waar doe je dit?

Hoe kan ik mijn OV-chipkaart saldo checken?

Je kunt je OV-chipkaart saldo op verschillende manieren checken. Zo kan je bij het uitchecken bij een OV-chipkaart paal vaak zien wat het resterende saldo op je OV-chipkaart is. Ook kan je bij OV-chipkaart automaten je saldo controleren. Je kunt zelfs je OV-chipkaart saldo online bekijken.

OV-chipkaart saldo checken bij uitchecken

Een van de meest eenvoudige manieren om je OV-chipkaart saldo bekijken is wanneer je uitcheckt. Meestal zal je dan het resterende saldo van de OV-chipkaart op het schermpje van de OV-chipkaart in/uitcheck paal zien staan.

OV-chipkaart saldo checken bij een OV-chipkaart automaat

Je kunt ook je OV-chipkaart saldo checken bij een OV-chipkaart automaat. De stappen die je hiervoor moet volgen verschillen iets per automaat, maar zullen doorgaans ongeveer het zelfde zijn.

OV-chipkaart saldo checken bij een NS automaat

Bij een NS automaat kan je het saldo van je OV-chipkaart op de volgende manier controleren. Eerst moet je links op het touchscreen van de kaartautomaat de optie voor de OV-chipkaart selecteren. Vervolgens houd je je OV-chipkaart voor de OV-chipkaartlezer die aan de rechterkant van de Kaartautomaat vindt. Vervolgens kan je aan de rechterkant van het scherm van de automaat je saldo bekijken.

OV-Chipkaart saldo bekijken bij een ‘echte’ OV-chipkaart automaat

Ook bij de gele OV-chipkaart automaten kan je eenvoudig je OV-chipkaart saldo checken. Om dit te doen moet je eerst je OV-chipkaart in de OV-chipkaart houder steken, waarna het saldo van je OV-chipkaart verschijnt. Dit doe je door na het inloggen te klikken op ‘Transactieoverzicht’.

OV-chipkaart saldo checken online

Het saldo van je OV-chipkaart kan je ook online bekijken. Dit doe je via de website ov-chipkaart.nl. Op de website kan je een account aanmaken, die je koppelt aan je OV-chipkaart. Vanaf het moment dat je account is gemaakt kan je alle reizen die je maakt inzien en of je bent uitgecheckt. Ook kan je het saldo van je OV-chipkaart inzien.

OV-chipkaart opladen

Je kunt je OV-chipkaart eenvoudig opladen via een OV-chipkaart automaat. Ook kan je ervoor kiezen om je OV-chipkaart automatisch te laten opladen. Hoe dit gaat lees je op de pagina ‘OV-chipkaart opladen’.

Reacties

Dus ik moet me eerst aanmelden op online me saldo te bekijken?

OV-chipkaart saldo checken

graag saldo

Alstublieft6

Ik wil via online kijken waT ER OP MIJN OV CHIPLAART NOG STAAT

Saldo cheken

Cursus Nederlands ????

ik hoop van wel

Je kan je verlopen anonieme kaart opsturen en dan storten ze het bedrag wat er nog op staat terug.

As 01-07-2016 verloopt mijn ov kaart met nummer 3528020100860308. barcodenummer 8 717953042705. Kunt u mij vertellen hoe ik moet handelen zodat mijn geld overgeschreven kan worden naar een nieuwe kaart.

Waar moet ik de kaart heen sturen om saldo terug te Krijgen?

Ik weet hoe is mijn ov nog staat

mijn ov chip is verlopen , vlg mij staat er nog saldi op mocht dit het geval zijn: kan dit terug gestort gelijk op mijn bankrek. of gaat dit bij een oplaad station?? kaartnr. 3528 0200 1476 4943 graag reactie m vr gr Johhan Bosma

ik vind leuk

Geachte, een gast van mij - die met mijn (tweede) niet op naam gestelde OV chipkaart reisde - heeft zich na een kort ritje in Amsterdam niet uitgecheckt. Kaartnummer 3528 0200 6505 9748 Dat was donderdag heel vroeg in de ochtend. Ritje met de tram betrof Zeilstraat - Koningsplein, met tram nr. 2. Wat kan ik doen? Bij voorbaat hartelijk dank. Kees Hensen

captha

Nee, dit hoeft niet. U kunt naar https://www.ov-chipkaart.nl/klantenservice/zelf-regelen/ov-reishistorie-anonieme-kaart.htm om het te bekijken

ik kan nog steeds mijn saldo op de site bekijken? wat moet ik doen ?!?

3528020062760975

probeer een account te maken met mijn NS ov kaart maar hij herkend het nummer niet eens wat een goed systeem zeg.

Een acount maken

het lukt niet om een acount aan te maken op mijn ov chipkaart

nou nou, niet gelijk zo boos

Ik moet na aanvragen account binnen 48 uur inloggen volgens het mailtje dat ik kreeg. Maar het inloggen mislukt steeds.

ik wil inloggen om te kijken wanneer mijn maandabonnement afloopt om tijdig een nieuw abonnement te plaatsen maar kan er steeds niet in. Wat moet ik doen?

Hetzelfde probleem bij mij. ik heb echt alles al geprobeerd, maar het gedeelte wat je moet kopieren is niet bekend op internet. Graag een antw hierop hoe ik kan inloggen. Alvast bedankt.

Ik kan niet inloggen

wat een zootje is dat. als er al een trein rijdt mogen we blij zijn. en dan nog die klote ov kaart erbij..

JA IK HOU WEL VAN EEN LEKKER KIPPETJE JULLIE OOK? IK WIL GRAAG JULLIE MENINGEN! :D OOK HOU IK VAN CITROEN IN KIPPENANUSEN\

Kan je ook je saldo van een anonieme OV-chip online bekijken?

dat is ook mijn vraag

ik heb en ov-kaart met foto, mijn vriend gaat nooit met het open baar vervoer, nu moet hij binnenkort wel 1 keertje met de trein, mag hij mijn ov-kaart gebruiken? of zijn er nog eenmalige treinkaartjes te koop? Kunt u mij hierop antwoord geven? B.V.D. Groetjes M.K. Suik email moppiehabibi@hotmail.com

Je kunt nog steeds 1 malige kaartjes kopen, zowieso online en op de meeste stations ook bij de automaat

Waarom zijn er geen saldo checkers in de handel. Gewoon als sleutelring of iets dergelijks. Dan zal er minder verkeerd worden afgeschreven.

Ze zullen wel gek zijn, dan kunt u meteen de prijs van een rit controleren. Dat is toch niet goed.

Wat u zegt is nonsens, ze stelen niet. Ze houden alleen wat over van uw saldo. U kunt het terug krijgen maar dat gaat ze miljoenen kosten.

Nu mag iemand mij uitleggen waarom ik het saldo van een anonieme kaart niet gewoon kan opvragen via de OV-chipkaart-site. Ben ik nou gek?

Beste Adri Lute, u kunt uw saldo online bekijken. U gaat naar de site: www.Ov-chipkaart.nl Op deze site staat het hoofdmenu. - Links ziet u "Mijn Account staan" - Hier moet u inloggen om een Account aan te maken. -Nu volgt er een site waar u gegevens moet invullen. -Indien dit goed gebeurd is, krijgt u een e-mail met een activerings/bevestigingslink. -Indien u deze link aanklikt, ziet u een pagina waar u uw Account met de O-chipkaart kunt koppelen. - Hier moet de nummer van de chipkaart nog even ingevuld worden en de chipkaart een naam geven. Als dit gebeurd is, kunt u gebruik maken van de reis historie en de prijzen van de reizen. Hoop dat het lukt. Voor mij was het ook even uitzoeken hoe het zat. En... je kunt ook een app downloaden voor uw mobiel. Veel succes.

bedankt voor de tip het is gelukt

Ik heb een account, alleen ben mijn wachtwoord vergeten. Nu kan ik mijn saldo niet meer zien want je kan niet wachtwoord vergeten klikken, het geldt alleen maar voor persoonlijke kaarten. Geen account geen saldo checken.

Het zou eenvoudig moeten zij om mijn saldo oline te checken, helaas is dit niet het geval. Graag uitleg hierover, en misschien de site wat makkelijker maken hiervoor. Met vriendelijke groet, Mevr. Y. Kamermans.

Tja, eenvoudig houden ze niet van, maak alles maar duur en onmogelijk, of zo moeilijk mogelijk en dan de hoofdprijs vangen van klanten... zonder echte service... want saldochecken zou echt supersimpel moeten zijn om te integreren in een website,maar dat is service, en daar zijn we niet van..

Beste MW. Kamermans, u kunt uw saldo online bekijken. U gaat naar de site: www.Ov-chipkaart.nl Op deze site staat het hoofdmenu. - Links ziet u "Mijn Account staan" - Hier moet u inloggen om een Account aan te maken. -Nu volgt er een site waar u gegevens moet invullen. -Indien dit goed gebeurd is, krijgt u een e-mail met een activerings/bevestigingslink. -Indien u deze link aanklikt, ziet u een pagina waar u uw Account met de O-chipkaart kunt koppelen. - Hier moet de nummer van de chipkaart nog even ingevuld worden en de chipkaart een naam geven. Als dit gebeurd is, kunt u gebruik maken van de reis historie en de prijzen van de reizen. Hoop dat het lukt. Voor mij was het ook even uitzoeken hoe het zat. U kunt zelfs een App downloaden voor uw mobiel. Veel succes.

Maken weinig gebruik van de kaart,omdat we niet in Nederland wonen.kaartnummer 3528 0234 0297 5113. Geldig tot 1 6 2015 Hoe kan ik mijn saldo checken en dit bedrag recupereren?

hoe kan ik mijn saldo online bekijken

In de media is er volop discussie over het saldo op de anonieme ov chipkaart dat na vijf jaar vervalt. Geldt dit ook voor de chipkaart gekoppeld aan het voordeelurenabonnenent van NS?

waar om staan er op de stations geen eenvoudige saldo checkers waar je ook je gemaakt rit kan controleren ? Als je uitcheckt staat 0.3 sec de ritprijs maar dat gaat veel te snel...... Inloggen op een site is allemaal veel te ingewikkeld voor mensen die een paar keer per jaar reizen of anoniem iden dito! .

Beste Frank, dit probleem herken ik. Bij het uitcheck paal gaat het inderdaad veel te snel.Vooral als je een anonieme chipkaart hebt. Om duidelijker te zien wat uw saldo is, kunt u de kaartjes automaat op het perron gebruiken. Deze automaat is ook bedoeld om uw ov-chipkaart op te waarderen, maar ook om gewoon je huidige saldo in te lezen. Een andere methode is, om het bij een oplaadstation je saldo te checken. Er is altijd in de buurt een winkel ( sommige supermarkten) die zo'n oplaadstation voor ov-chipkaarten heeft. Hoop dat u hier wat aan heeft. Succes ermee.

Is de OVChipkaart eigenlijk wel een wettig betaalbewijs? Op het moment dat ik van trein/bus gebruik maak wil ik zelf kunnen zien dat de OV-Chipkaart geldig is, Het ouderwetse kaartje laat niets te raden over, maar de OV Chipkaart heeft geen display of zoiets. Op stations zonder poortjes zoals Schiphol weet ik soms niet meer of ik nu wel of niet ben ingecheckt. Maar ook in de bus waar veel mensen haastig in/uitstappen met al die bliepjes door elkaar gaat het wel eens mis. Dan heb je én illegaal gereisd en ben je ook nog eesn teveel geld kwijt. Die stomme paal check alsnog je vrolijk in als je uitstapt en kan de status van je kaart dus wel lezen! Bij de NS controleur kun je het vragen, maar die kan je niet inchecken! Dus rijdt je oogluikend zwart of betaal je een boete, tja wat doe je dan als je niet zeker weet of je bent ingecheckt? Een prettige reis is anders! De OV Chip app heeft een flinke vertraging (pakweg 20min voor NS tot een dag voor de bus) en is eigenlijk nodeloos ingewikkeld. Laat ze op de OV chipkaart een display maken, Of gratis een reader/sleutelhanger meeleveren die de laatste status toont. Voor de Chipper had de Postbank lang gelezen al zoiets! Maar dat kost geld! De slechte service van die niet eens gratis OV Chipkaart levert miljoenen op aan niet geclaimde teveel betaalde reizen en uitgedeelde boetes.

Dat woord kennen ze daar niet

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.