OV-chipkaart activeren

Een OV-chipkaart moet je doorgaans activeren voor het eerste gebruik, bijvoorbeeld als je een abonnement hebt. Hoe moet je een OV-chipkaart activeren en waar kan je de chipkaart activeren?

OV-chipkaart activeren, bestelling ophalen

Als je een abonnement op je OV-chipkaart hebt moet je dit abonnement voor het eerste gebruik eerst ‘ophalen’ bij een OV-chipkaart automaat. Er zijn een aantal situaties waarin je je OV-chipkaart zal moeten activeren, bijvoorbeeld als je een OV studentenkaart hebt of als je een kortingsabonnement op je chipkaart wil hebben. Wanneer je niet je OV-chipkaart activeert zullen de abonnementen op de OV-chipkaart niet werken, waardoor je mogelijk niet kunt reizen of niet kunt profiteren van de kortingen waar je recht op hebt door je abonnement.

OV studentenkaart activeren

Wanneer je een OV studentenkaart krijgt omdat je bent gaan studeren, zal je deze chipkaart eerst moeten activeren. Je moet dan naar een oplaadpunt gaan (bijvoorbeeld een NS automaat of een OV-chipkaart automaat bij de supermarkt) en de instructies op het scherm volgen. Je krijgt dan het gewenste product (week of weekend) op je OV-chipkaart en een kortingsabonnement voor het moment dat je niet gratis kan reizen. Dit zal bij een weekend OV-chipkaart doordeweeks zijn en bij een week OV-chipjaart juist in het weekend en in vakanties.  Je kan trouwens gratis wisselen tussen een week of een weekend OV-chipkaart, maar dit kan wel maar maximaal twee keer per jaar.

Automatisch opladen OV-chipkaart activeren

Indien je ervoor kiest om je persoonlijke OV-chipkaart automatisch te laten opladen, moet je dit activeren bij een ophaalautomaat voor de OV-chipkaart. Ook moet je een eenmalige machtiging geven via iDEAL voor automatisch opladen. Het handige van automatisch opladen is het feit dat telkens wanneer je minder dan €5 euro op je OV-chipkaart hebt staan, er automatisch een vast bedrag wordt bijgeschreven op je OV-chipkaart. Je kan kiezen tussen €10, €20 en €50 euro.

Waar kan je je OV-chipkaart activeren?

De OV-chipkaart kan je bij ophaalpunten activeren. Redelijk veel OV-chipkaart automaten hebben tegenwoordig deze functie.

Reacties

mijn dochter heeft een persoonlijke OV chipkaart aangevraagd. met automatisch opladen. Ik ben met haar 35 km verderop naar het station gereden om de kaart te activeren. We hebben aan 4 verscillende mensen gevraagd hoe dat moet. We hebben de kaart voor verschillende "Palen" gehouden, want verder zou het vanzelf wijzen. We kwamen niet verder. We hebben bij de NS kaartverkoop gevraagd of zij kon helpen. Zij heeft de kaart gelezen en zij zei dat ze zo kon inchecken als ze met openbaar vervoer ging en dat de kaart dan automatisch opgewaardeerd zou worden. Mijn dochter is naar school, ik naar huis. Maar nu vraag ik me af of het wel goed gegaan is. Of de kaart wel geactiveerd is. Mijn dochter kan dan vanmiddag niet naar huis, moet ik weer 35 km rijden. Ik hoop dat ergens vermeld kan worden, hoe en waar een kaart geactiveerd moet worden. Ik heb redelijk verstand dacht ik, maar het openbaar vervoer wordt er op deze manier niet makkelijker op als je ver buiten de stad woont.

Je moet de chipkaart in een gele oplaadautomaat steken en intoetsen "product ophalen". Dan wordt alles geactiveerd. Succes.

3019434&id=028F5247062D14715BEC69E1F22228C44D71D61D2EBB32A586C0515EF097B1DA

Het is mij ook niet duidelijk hoe je een ov chipkaart kunt activeren. Het word nergens duidelijk uitgelegd en ik heb een persoonlijke aangevraagd met automatich opladen dus ik zie wel of ze me toelaten in de bus wanneer ik die in mijn bezit heb.

CLOSE BEVELEY

Vandaag heb ik mijn chipkaart aan het NS-loket laten activeren, er saldo opgezet en er notabene mee gereisd. Op de NS site heb ik (online) een account aangemaakt. Allemaal goed en wel. Nu komt het: Bij het koppelen van de chipkaart met mijn account (m.b.v. de door de NS mij toegemailde code), krijg ik de melding, dat mijn chipkaart nog niet is aangemeld. En zo is het circeltje weer rond, zucht....

Met "aangemeld" bedoelde ik "geactiveerd". Sorry.

Toen ik anderhalf jaar geleden mijn ov-chipkaart wilde activeren, bleek dat dat niet in mijn woonplaats bij het NS-station kon. Ik moest daarvoor naar Roosendaal. Nu mijn vrouw ook een chipkaart wil activeren, dacht ik: even op het internet zoeken. Het antwoord staat een eindje hierboven: Waar kan je je OV-chipkaart activeren? De OV-chipkaart kan je bij ophaalpunten activeren. Redelijk veel OV-chipkaart automaten hebben tegenwoordig deze functie. Bedankt NS voor deze aanwijzing!

Ik dacht dat het activeren kon in een oplaadautomaat in de supermarkt. Toen ik mijn kaart in zo.n ding stopte kreeg ik de melding dat er niets op te halen viel. Ik dus naar het station met mijn ov chipkaart. Daar kon het ook niet, want ik moest het formulier laten zien waarop dit stond. Nou heb ik dit al weggegooid, kan het dus weer opnieuw aanvragen. Die oplaadautomaten werken dus niet goed.

ik wil mij OV chipkaart activieren

Ik heb de OV zelf gebeld en daar werd heel duidelijk uitgelegd dat je een account kan aanmaken op hun site, pasnummer toevoegen en gegevens invullen. Daarna Automatisch opladen bestellen voor 0,01 cent en dan kan je daarna de kaart wel activeren bij een oplaadautomaat. Wel even hun zelf bellen, er wordt dan heel duidelijk uitgelegd wat je wel/niet moet invullen.

Ik heb gisteren mijn ov-chipkaart besteld (mét automatisch opladen) en vanochtend ontvangen. Vanochtend meteen bij OV-CHIPKAART.NL mijn account geactiveerd. Ben vanmiddag naar de Bruna (Rockanje) geweest om de kaart te activeren. Dit lukte niet en ik moet morgen met de metro weg en ga morgen op het metro-station (Spijkenisse) mijn kaart hopelijk wel GOED activeren, zodat ik wel weg kan. Voor alle zekerheid heb ik wel met €10 opgeladen.

Ik heb na vele pogingen mijn ov chipkaart on line te activeren, wat absoluut niet lukt de help lijn van de ov chip kaart gebeld. Ik ben er nog niet uit. De mevrouw die mij te woord stond sprak zo snel dat je er niets van kon verstaan. Ik schat dat ze ongeveer 4 a viertjes vol heeft voorgelezen in 30 seconden. Ik vermoed dan ook dat ze heel nodig naar het toilet moest. Of ze wou het record snel spreken van jule deelder verbeteren.Jammer dat het openbaar vervoer niet beseft dat ze met klanten te doen hebben

Omdat ik 65 ben geworden mag ik gratis reizen .Heb een persoonlijke kaart aangevraagd en ook ontvangen .Heb er saldo opgezet en is hij nu automatisch geactiveerd als 65+ kaart? Of moet ik dat nog in orde maken bij een loket?

Hoe doe ik dat?

Eindelijk is het gelukt om de nieuwe (NS)ov-chipkaart te activeren. Wij hadden niet gevraagd om 'n nieuwe kaart, maar jullie vonden kennelijk van wel. We moesten met de kaart en de auto naar Haarlem .parkeerkaartje- parkeerplaats zoeken. Aan het loket daar klaagden ze ook steen en been over het opladen! Eerder gebeld, maar bleek station Santpoort- Nrd wel een automaat te hebben, maar geen activeringsmogelijkheid. Lang leve het openbaar vervoer vervoer!!

Overal wordt gesproken over het aanmaken van een account op de ov-chipkaart site. Helemaal niets over te vinden ook niet via de zoekfunctie. Lekker klantvriendelijk wat een verschrikkelijk ongeorganiseerde bende.

kan geen link aanklikken hoe moet ik dan activeren?gialvn

Aan organisatie van OV-chipkaart: Graag tekst over activeren van kaart nog eens goed nalezen en je vervolgens afvragen of die 100% duidelijk is voor mensen die voor het eerst met deze procedure te maken klijgen. Mijns inziens niet. Voorbeeld 1: Wat zou iemand moeten doen als die geen abonnement neemt en handmatig oplaadt? Activeren wel nodig of niet? Voorbeeld 2: "redelijk veel OV-chipautomaten hebben tegenwoordig deze functie". Hoe herken ik of een apparaat die fnctie heeft als ik de OV-chipkaart er in stop?

Kan er niet iemand het bedrijf OVChipkaart helpen duidelijke instructies te schrijven.

Kan er (WEL) iemand het bedrijf OVChipkaart helpen duidelijke instructies te schrijven.

hallo ik had een door de weeks vrij reizen studenten abbonement voor mn ov. Dit heb ik nu 6 maand stil gezet en nu moet ik weer naar school. hoe activeer ik deze? Verder had ik er gister tegoed opgezet maar halve wege de dag zij het apparaat waar me je incheckt steeds" pas onbruikbaar"... Is mijn pas dus nu kapot? Zo ja, krijg ik het geld dat ik uitgegeven heb aan losse kaartjes in de bus, ook terug?

Hier zou ik ook graag een antwoord op hebben?

Na een account aangevraagd te hebben moet deze activeren op de PC, maar hoe vindt je dit? Bij de NS moet je speciale software downloaden op een onbeveiligde site; krijg waarschuwing op PC dit niet te doen! Hoe nu verder? a.u.b. antwoord met goede instructies!!!!!!!!!

Als het goed is, is er geen extra software nodig om die handeling te voltooien. Blijft uw computer deze melding geven, dan is het misschien een idee om hem eens goed te scannen met uw antivirus software en eventueel ook scannen op malware (malware scan programma's zijn gratis beschikbaar op internet). In principe moet u hier zijn: http://www.ns.nl/reizigers/mijn-ns Dan naar 'Persoonlijke inlog' gaan en uw emailadres en wachtwoord invullen dat u heeft gebruikt om een NS account aan te maken. Bent u ingelogd, dan staat er links 'OV-chipkaart koppelen'. Vervolgens op die site heel grondig de aanwijzingen lezen om te bepalen welke stappen u moet ondernemen (ligt een beetje aan uw situatie, dus dat kan ik niet beoordelen vanaf hier). Als u een kaartservicecode al heeft ontvangen en u heeft de instructies opgevolgd die in de bijgaande email stonden, dan moet u met uw kaart naar een ophaalpunt gaan om deze code vervolgens te activeren op uw kaart (voor deze stap moet u dus naar buiten toe; dit kan niet via de PC). Ik heb dit een tijdje geleden ook allemaal moeten doen. In mijn herinnering gingen er ook een paar dagen overheen voordat alles bij NS was verwerkt, dus misschien lukt het nog niet bij u omdat al uw aanvragen nog niet zijn verwerkt. Neem desnoods contact op met NS klantenservice om de status van uw aanvragen op te vragen.

Wat een WAARDELOOS systeem dat chipkaart gedoe, we reizen nagenoeg nooit met de trein, nu dus een keer wel, netjes pasje gekocht bij t postkantoor, 50 euro erop gezet en hup naar t station, nee hor de hele bende werkt niet, je moet de kaart eerst ''activeren'' nergens wordt verteld dat dat moet, kom je pas achter als je in de trein zit. Zijn er nu achter dat dat op t station moet, als t niet lukt hebben we geluk en de NS pech, dan reizen we mooi voor niks, moeten ze maar een goed systeem bedenken wat gebruikersvriendelijk is. Snap sowieso niet waarom je niet gewoon een kaartje kunt kopen, dat is ouderwets maar het werkt wel ! Ns en overheid bedankt, we zullen door dit soort dingen de trein links laten liggen en met e auto gaan.

Ik loop nu in het buitenland stage en heb dus mijn ov stopgezet, mijn vraag is of ik het opnieuw moet aanvragen als ik terug ben in Nederland? AUB help

Ik heb een nieuwe ov kaart, we hebben hier ( Zeeuwsvlaanderen) wel geen trein, maar voor de bus wel nodig. Vorige keer ( 5 jaar gleden)moest ik naar Breda reizen om de kaart te activeren. Nu na betaling, nieuwe kaar t gekregen, geen idee of deze nu weer geactiveerd moet worden ?? Kan iemand mij helpen ????

Een week geleden kon ik mijn studentenreis product ophalen bij een OV station. Hierdoor dacht ik dus dat ik vanaf 16 augustus gratis reizen, maar dit bleek dus niet het geval. Ik moest na 16 augustus nog steeds betalen voor een reis met het OV Weet iemand misschien hoe dit komt?

Ik heb een OV kaart besteld met een traject jaar abonnement. De Ov kaart is gekomen met de post. Weet iemand of ik die moet activeren bij een automaat of dat dit niet hoeft?

Nu heb ik een nieuwe ov chipkaart aangevraagd, niet wetende dat ik een student ben en gewoon een kan aanvragen waar automatisch een studentenreisproduct op komt te staan, nu moet ik tot de 15de van de maand wachten tot ik weer mij product op kan halen ?????? help

Hallo, Ik heb aangegeven dat ik drie maand in het buitenland zit met stage. Deze maand is mijn laatste maand maar we gaan net iets eerder weg voordat de maand afgelopen is. Namelijk 21 januari. Ik moet dan vanuit Rotterdam terug reizen naar Friesland en wil graag mijn OV dan weer gebruiken. Hoe kan ik hem weer activeren, en verlies ik hiermee mijn vergoeding voor deze maand?

Hallo, Ik ga naar buitenland voor stage. Nu staat op het scherm van de servicepaal wanneer je wilt stopzetten: 'wilt u definitief stopzetten". Ik heb bij duo ook vergoeding aangevraagd. Ik kan als ik terugkom dit abonnement dan weer op deze manier ophalen. Ik snap het niet zo goed. Ik ben bang dat ik geen studenten abonnement meer heb? Alvast bedankt voor de info. Moni

Ik ben onlangs mijn ov kaart verloren en heb daarna meteen een vervangende kaart geregeld. De bedoeling was dat mijn abonnement, saldo en studentenreisproduct op deze kaart zou komen. Dat is blijkbaar niet gelukt, want ik heb er ten slotte zelf voor de rit moeten betalen. Wanneer ik het wilde nachecken en naar de automaat ging om naar mijn bestelling te kijken, zag ik dat er geen studenten reisproduct op zat. Hoe kan ik dit regelen?

Kaart was verlopen, nieuwe aangevraagd die ik inmiddels twee weken geleden heb ontvangen. Nu wil ik online opwaarderen staat de nieuwe niet geregistreerd!!!! Ik heb mijn oude saldo tegoed van 27€ nog niet ontvangen, ik sta na twee weken ontvangst nieuwe kaart niet geregistreerd alleen met verlopen kaart en kan nu niet reizen niet opwaarderen. Waardeloos!!!!!!!!

Ik heb mijn ov geactiveerd zoals het hoort dus ik t ga reizen. Moet ik nog steeds zelf de reis betalen?weet iemand hoe dit zit? De reis was op donderdag dus niet in het weekend ofzo

Tweede pinkstdag

Tweede pinkstdag

Ik wil graag gratis reis met openbare verevor van ariva

Bus gratis tweede pinkstdag

Hallo ik heb voor mijn dochter besteld en ontvangen . Hoe en waar kan ik deze kaart activeren ? Ik ben bij het NS station geweest daar vertelde ze mij dat ik de pas eerst moet koppelen maar op de een of andere manier lukt dit niet! Wat een omslachtig gedoe ik ben er nu al twee dagen mee bezig wie kan mij helpen?

Via studentenreisproduct.nl kun je een welkomstpakket aanvragen met instructies voor koppeling. Daarvoor heb je Digi-d met sms-controle nodig. Succes

Kan ik mijn verlopen kaart activeren heb altijd automatisch alles geregeld heb hem morgen al nodig

Mijn zoon heeft een persoonlijke ov kaart zonder automatisch opladen. Hij is ermee naar Amsterdam geweest en al maar in Assen kan hij niet inchecken en heeft een dagkaart moeten nemen. Het slaat weer eens totaal nergens op NS weer je dingen niet voor elkaar om je klanten meer geld te laten betalen terwijl ze een kaart hebben !!

Ik heb een nieuwe of kaart automatisch toegestuurd gekregen. Staat nergens in de brief dat ik eerst moet activeren wel direct gebruik klaar. Gebeld en mededeling was, hoeft niks te doen bij eerste gebruik wordt je saldo automatische bijgeschreven. Mooi niet kon zelf niet inchecken. Ik moest geld opladen om te reizen met 35 euro op mijn oude kaart. Bedankt na voor je duidelijke regels

activeren

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.