OV-chipkaart aanvragen

Een OV-chipkaart kan je soms online aanvragen. Wil je een persoonlijke OV-chipkaart of wil je een anonieme OV-chipkaart aanvragen?

Persoonlijke OV-chipkaart aanvragen

Een persoonlijke OV-chipkaart vraag je online aan via bijvoorbeeld ov-chipkaart.nl of via de ns-website. Als je een persoonlijke OV-chipkaart aanvraagt via ov-chipkaart.nl wordt €7.50 in rekening gebracht. Bij de NS kan je gratis een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen als je een abonnement afsluit. Zo kan je bijvoorbeeld een kortingsabonnement afsluiten bij de NS.

Voordelen persoonlijke OV-chipkaart

De persoonlijke OV-chipkaart heeft een aantal voordelen. Zo kan je bij een persoonlijke OV-chipkaart onder bepaalde omstandigheden leeftijdskorting krijgen. Ook kan je persoonsgebonden abonnementen op een persoonlijke OV-chipkaart laden. Een jaarabonnement valt hier bijvoorbeeld onder. Verder kan je je saldo automatisch opladen, kan je de OV-chipkaart blokkeren bij diefstal, is de kaart vijf jaar geldig en kan je online de kosten van al je reizen inzien en het saldo van je OV-chipkaart checken. Een ander voordeel van een persoonlijke OV-chipkaart is dat er lagere instaptarieven worden gehanteerd door de vervoerders.

Nadelen persoonlijke OV-chipkaart

De persoonlijke OV-chipkaart heeft ook nadelen. Zo is de persoonlijke OV-chipkaart persoonsgebonden en kan deze dus niet door een ander gezinslid worden gebruikt. Een persoonlijke OV-chipkaart kan je ook niet eenvoudig in een winkel kopen, terwijl dit bij een anonieme OV-chipkaart wel kan. Er zijn mensen die geen persoonlijke OV-chipkaart willen vanwege hun privacy. Ze willen niet dat een bedrijf kan zien wanneer ze hebben gereisd en waarheen. Bij een anonieme OV-chipkaart weet Translink Systems (exploiteur van de OV-chipkaart) niet van wie de OV-chipkaart is, waardoor je dit probleem niet hebt.

Anonieme OV-chipkaart aanvragen

Je kunt er ook voor kiezen om een anonieme OV-chipkaart aan te vragen. Een anonieme OV-chipkaart koop je op stations, bij supermarkten, balies en tabakszaken.

Voordelen anonieme OV-chipkaart

Wat zijn de voordelen van een anonieme OV-chipkaart? Ten eerste kan een anonieme OV-chipkaart door meerdere mensen worden gebruikt (al kan dit niet tegelijk). Het hele gezin kan dus gebruik maken van de anonieme OV-chipkaart. Een ander voordeel is dat je privacy beter wordt gewaarborgd met een anonieme OV-chipkaart. Het is niet mogelijk voor Translink Systems om in te zien wanneer en waar jij reist.

Nadelen anonieme OV-chipkaart

Nadelen van de anonieme OV-chipkaart zijn dat je niet automatisch je saldo kunt opladen. Je zult dus zelf het saldo van je anonoemie OV-chipkaart moeten opladen. Ook kan je geen abonnementen op je anonieme OV-chipkaart zetten. Wil je dus met korting reizen met bijvoorbeeld de trein, dan zal je een persoonlijke OV-chipkaart moeten aanvragen. Bij een anonieme OV-chipkaart betaal je ook een hoger instaptarief dan bij een persoonlijke OV-chipkaart, waardoor je als je vergeet uit te checken dus meer saldo kwijt bent. Ook moet je een hoger saldo op je OV-chipkaart hebben om te kunnen reizen met het OV.

Studenten OV-chipkaart aanvragen

Een studenten OV kan je aanvragen op het moment dat je recht hebt op studiefinanciering. Je vraagt het studentenreisproduct aan door in te loggen op www.duo.nl. Je krijgt standaard een week studenten OV-chipkaart, maar je kan ook aangeven dat je een weekendabonnement op je studenten OV wil ontvangen.

Reacties

Ik heb een paar weken geleden een anonieme kaart gekocht, nu wou ik hem opladen bij een supermarkt, maar dat lukt niet, omdat hij niet geactiveerd is. Wat moet ik nu doen??????/

Hello dear sir,madam .I would like to apply for a apraat to oplaad of chip karten because I have a shop where I sell cigarettes and soft drinks and my shop is very close to four tram stops ,please contackt me a s a p ,I thank you and look forward to here from you .warm regards javi

graag de kosten abbenement en ov kaart

ik wil graag nieuw aanvragen.jillie hebben toch digitale foto van mij .groet haasan

ik wil graag dat ov-chipkaart viapist gestuurd

hoeduur iseenjaar kaart

hoeduur iseenjaar kaart

hoeduur iseenjaar kaart

1

anonoemie OV-chipkaart

Ik gaa wel een bus kaart willen hebben

kan je ook de persoonlijke OV-chipkaart gebruiken als je niet studeert?

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.