OV-chipkaart

De OV-chipkaart is een soort pasje waarmee je kunt reizen met het OV. Welke soorten OV-chipkaart kennen we en wat zijn de voordelen en nadelen van verschillende types OV-chipkaart? Waar koop je de verschillende OV-chipkaarten?

Persoonlijke OV-chipkaart

Een van de meest bekende OV-chipkaarten is de persoonlijke OV-chipkaart. De persoonlijke OV-chipkaart staat op naam geregistreerd en kan abonnementen bevatten. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een jaarabonnement of een kortingsabonnement op je persoonlijke OV-chipkaart laden. Ook kan je bij een persoonlijke OV-chipkaart kiezen voor automatisch opladen. Studenten OV-chipkaarten zijn persoonlijke OV-chipkaarten, omdat er abonnementen op de chipkaart worden gezet.

Anonieme OV-chipkaart

Een anonieme OV-chipkaart staat niet op naam, maar is anoniem. Je kunt geen abonnementen zetten op een anonieme OV-chipkaart, waardoor je bijvoorbeeld niet met korting kunt reizen met een dergelijke chipkaart. Studenten kunnen geen anonieme OV-chipkaart gebruiken om gratis te reizen tijdens hun studietijd.

Wegwerp OV-chipkaart

We kennen ook de zogenaamde wegwerpkaart, dat een wegwerp OV-chipkaart is. Bij sommige vervoerders kan je wegwerp OV-chipkaarten aanschaffen. Een OV-wegwerpkaart kan je eenmaal gebruiken. Enige tijd geleden waren er echter berichten in het nieuws die stelden dat de wegwerpkaart zo slecht beveiligd was, dat je er onbeperkt mee kon reizen.

Dagkaart OV-chipkaart

Je kunt ook een dagkaart op je OV-chipkaart zetten. Een dagkaart is eigenlijk een zeer kort abonnement dat je op je chipkaart kunt laden. Je bestelt dagkaarten via ov-chipkaart.nl, waarna je bij een ophaalautomaat het product op kunt halen naar je persoonlijke OV-chipkaart. Met een dagkaart kan je afhankelijk van het soort dagkaart tussen de 1 dag en de 4 dagen onbeperkt reizen bij een vervoerder. Je kunt dagkaarten aanschaffen voor GVB, HTM en RET.

Rittenkaart OV-chipkaart

Een rittenkaart werkt iets anders dan een dagkaart op je OV-chipkaart. In plaats van dat je onbeperkt kunt reizen gedurende een periode, kan je met een rittenkaart een aantal ritten met een bepaalde vorm van vervoer maken. Zo kan je bijvoorbeeld een rittenkaart bestellen voor de GVB nachtbus voor 1 of 12 ritten. Ook kan je meereiskaarten bestellen.

NS voordeelurenkaart

Bij de NS kan je bepaalde voordeelabonnementen gebruiken met je OV-chipkaart. Zo kan je een abonnement bestellen waarmee je met alle OV-bedrijven onbeperkt kunt reizen voor een vast bedrag. Ook kan je abonnementen afsluiten waarmee je met 40% korting met de trein kunt reizen.

Reacties

hoe kan ik op mijn ov chipkaart met voordeeluren abbonement het saldo checken, on line?

graag mijn saldo

wat is mijn sald

Saldo opvragen van mijn Ov. Kaart

Klantnummer 3528 0200 1552 3520

waarop moet ik reageren?

wat is mijn saldo op mijn ovchipkaart?

Ik wil graag mijn saldo weten van mn ov-chipkaart.

maryland grutas

Wat is mijn chipkaart saldo. Hoe maak ik mijn kaart geldig voor de NS

Uw saldo is - knieschijf €

Graag info tegoed saldo

NIEUWE KAART

gaarne reactie

Graag het saldo op mijn ov 3528020044969629

Graag het saldo op mijn ov 3528020044969629

saldo checken en terug boeken

Jezus man/vrouw....ik probeer nu 2017 ook t saldo online te vinden en stuiterde op jou! Echt n kutsitedie ov-chipkaartgeldig.nl nergens kan je lezen hoe je je saldo kunt checken! WAARDELOZE KUTZOOI DUS.....WORK ON IT STUPID IDIOTS

checken saldo ov chipkaart

wat lastig

saldo

Bij aanklikken op de link voor aanvragen persoonlijke OV kaart wordt ik naar reclame verwezen. Is er een andere manier om een persoonlijke OV kaart aan te vragen? Vr.groet, C.G.M. Hulsebosch

Doe het maar via internet. Iedereen weet het behalve ik.Moet het nu weten omdat autorijden taboe is .Alle sites vragen wachtwoord/gebr.naam.Die zijn dan allemaal verkeerd.Door mijn stommiteit ben ik er al dagen mee bezig.Als 80 jarige kan ik nog even vooruit.

ik heb een anonieme ov chipkaart hoe moet ik hem actieveren? en hoe kun je er geld op zetten?

ik heb een anonieme ov chipkaart hoe moet ik hem actieveren? en hoe kun je er geld op zetten?

Ik heb geen pc en geen internet hoe krijg ik dan een dagkaart op mijn Ov. Kaart?

op dezelfde manier als dat je deze vraag op internet hebt gezet. of ben ik nu te bijdhand xd

Als je geen pc of internet hebt, hoe kan je dan online je vraag stellen?

Welk saldo heb ik nog..

Weet niet of ik gisteren om 14.09 in westervoort goed bent uitgechekt

Welk saldo heb ik nog kaartnummer 3528023433336459

Hoe kan ik saldo schek en

Helaas kom ik er niet achter hoe dat moet, terwijl dat één van de voordelen zou moeten zijn... Waardeloos zo'n site!

Mijne heren/dames. willen jullie me uit kunnen leggen hoe ik mijn saldo online kunnen checken. Bijvoorbaat harte dank. Hoogachtend AH Mulders.

kaartnummer 3528 0102 0537 9692

wil saldo ov chipkaart on line bekijken

voor het eerst op de site teneinde een poging te doen een saldo na te kijken. Wat een ramp. Het zal mijn laatste bezoek aan de site ook wel zijn. Nu weet ik weer - mede na de Kassa-uitzending van deze week waarom ik de trein afgezworen heb. h.h.

Probeer online mijn saldo te checken maar draai als een balletje in het rond, na 11 pagina's kom ik weer terug bij OV chip kaart of ik niet weet wat een ov chipkaart is. Klik ik weer op online checken gaan ze mij vertellen wat het saldo in houdt: het bedrag waar ik mee kan reizen! Of ik een klein kind of debiel ben ! Wat een waardeloze website! Lijkt de UWV wel!

Inderdaad. Ik kon het ook niet. Ik geef deze site altijd als een voorbeeld van hoe je een slechte site maakt. En het UWV is een andere. Zoals je begrijpt geef hier les in. De oplossing? Ga naar het station en kijk bij zo'n automaat. Verder is het een mooi voorbeeld dan hoe het OV in handen viel van de ICT mafia.

Weet niet goed of ik gisteren in Westervoort om 14.09 goed bent uitgecheckt

Hallo wil een korting kaart voor NS maar heb ik een personnelijk ov chipkaart

wil controle hebben over mijn uitgaven

graag antwoord

geen

kijk saldo

saldo ceken

waardeloze site. waar kan ik dan mijn tegoed inzien ????? pffffff

zeer waardeloze site. Kunt nergens saldo checken wat heb ik dan aan zo'n site.

Check je tegoed, niet mogelijk waardeloos.

hoe moet ik kijken hoeveel geld staat er mijn OV kaart

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.