NS voordeelurenkaart

Een NS voordeelurenkaart is een OV-chipkaart met een kortingsabonnement van de NS. Welk NS abonnement past bij jou?

Soorten NS voordeelurenkaarten

De NS heeft een aantal kortingsabonnementen, die je op je OV-chipkaart kunt laden. Zo kan je kiezen tussen een Jaartrajectabonnement, een NS-Jaarabonnement en een OV-Jaarabonnement. Ben je recentelijk afgestudeerd, dan kan je gebruik maken van het Uitgestudeerd aanbod, waarmee je een jaar lang gratis een Voordeelurenabonnement van de NS ontvangt.

Jaartrajectabonnement NS

Een jaartrajectabonnement is een NS abonnement dat je op je OV-chipkaart kunt laden, dat voordelig is als je op een vast traject reist. Stel: je reist doordeweeks altijd over het zelfde traject naar je werk, dan kan een Jaartrajectabonnement voordelig voor je zijn. Met een NS Jaartrajectabonnement reis je 12 maanden, maar hoef je maar 10 maanden te betalen. Je krijgt in de daluren 40% korting doordeweeks na 9 uur en in het weekend. Op feestdagen krijg je ook op reizen buiten je vaste traject korting. Een ander bijkomend voordeel is dat je drie mensen met je mee kunt laten reizen met 40% samenreiskorting. De prijs van het jaartrajectabonnement verschilt per traject. Bereken hier de kosten van je jaartraject abonnement.

NS-Jaarabonnement

Een ander NS abonnement is het NS-Jaarabonnement. Met dit OV-chipkaart abonnement reis je onbeperkt met bijna alle treinen in Nederland en niet slechts op een vast traject. Ook bij dit abonnement reis je 12 maanden, maar betaal je slechts voor 10 maanden. Je kunt ook weer drie mensen met je meenemen tijdens de reis met 40% korting. Voor gezinsleden kan je zogenaamde Bijkaarten aanvragen, waarmee gezinsleden onbeperkt kunnen reizen tijdens de voordeeluren. De voordeeluren zijn vooral maandag t/m vrijdag na 9 uur ‘s ochtends, maar in de maanden juli en augustus de hele dag. Tijdens de feestdagen kan je ook de hele dag reizen. Het NS-Jaarabonnement is niet meer verkrijgbaar.

OV-Jaarabonnement

Je kunt ook kiezen voor een OV-Jaarabonnement. Dit OV-chipkaart abonnement kan je bij de NS aanvragen, maar zorgt ervoor dat je met al het openbaar vervoer onbeperkt kunt reizen. Dit houdt dus in dat je met de trein, tram, bus en metro onbeperkt kunt reizen. Ook met dit abonnement betaal je voor 10 maanden reizen, terwijl je 12 maanden kunt reizen en kan je gezin een Bijkaart krijgen. Verder geldt ook bij dit abonnement de 40% Samenreiskorting voor maximaal drie andere personen. De prijzen van het OV-Jaarabonnement lees je hier

NS Uitgestudeerd aanbod studenten

Als je net bent afgestudeerd, kan je gebruik maken van het Uitgestudeerd aanbod van de NS voor studenten. Je krijgt dan een nieuwe OV-chipkaart opgestuurd met een 40% kortingsabonnement dat je kunt gebruiken voor reizen bij de NS. De korting geldt wel pas na 9 uur ‘s ochtend en niet tijdens de spits. Het Uitgestudeerd aanbod is geheel gratis.

NS Uitgestudeerd aanbod aanvragen

Het NS Uitgestudeerd aanbod kan je eenvoudig aanvragen via ns.nl. Je maakt een account aan, vult een aantal gegevens in, zoals bijvoorbeeld het kaartnummer van je studenten OV-chipkaart en een pasfoto. De actie is geldig tot drie maanden nadat je geen recht meer hebt op een studentenreisproduct.

NS voordeelurenkaarten kopen

De NS voordeelurenkaarten kan je kopen via ns.nl of telefonisch via 0900 - 1462 (€0,10 p/m). Je kunt ook terecht bij een NS-servicepunt.

Reacties

Als voordeelurenkaarthouder maak ik regelmatig gebruik van de trein. Sinds de nieuwe dienstregeling vertrekt mijn trein 1 minuut voor 9 uur. Officieel kan ik dan nog geen gebruik maken van mijn voordeelurenkaart. Omdat ik niet weet hoe de conducteur hiermee omgaat en verder geen risico wil lopen check ik met mijn ov chipkaart in, in het eerstvolgende station weer uit en reis verder met mijn voordeeelurenkaart. Voor die ene minuut is dit wel een erg belachelijke en prijzige oplossing. Hoe kijkt NS hier tegenaan? Met vriendelijke groet, lucievenmans@hotmail.com

Beste lezer, Ik heb de volgende vraag: is het mogelijk voor 1 persoon een tweede OV chipkaart met voordeelurenabonnement te kopen, zodat 1 kaart privé gebruikt kan worden, en 1 kaart uitsluitend zakelijk (en daardoor ook door de werkgever vergoed)? Gelden deze kortingskaarten ook op de kleinere regionale treinen? Dank en groet, Norma Adams

Voor de prijzen van een NS-Jaarabonnement moet je doorklikken. Deze optie werkt echter niet. Ik ben toch benieuwd naar de kosten. Graag uw reactie.

Ik heb drie keer tevergeefs geprobeerd om mijn abonnements beëindiging te activeren. Het was druk bij het oplaadpunt en kon niet wachten. Gisteren ben ik het vergeten. Vandaag ben ik te laat. Wat moet ik nu doen? En per wanneer kan mijn abonnement nu beeindigd worden?

Ik heb een ov kaart inclusief 6 vrije keuze dagen maar : mijn abbonnement loopt tot 13/2 2014 , maar tot nu toe geen nieuwe vrije keuze dagen kaartjes ontavngen. Wat nu? kaaert nr 3528023421926584

Klopt het dat wie nu een voordeelurenkaart aanschaft in juli en augustus niet meer voor 9 uur en na 16 uur met korting mag reizen en wie een oude kaart heeft wel?

kan ik met een anonieme ovchipkaart ook koppelen aan dalurencontract? wij hebben meerdere gebruikers in huis die in de dal uren reizen, maar nooit gelijk en ook niet heel vaak. meerdere abonnementen zou weer onnodig duur worden. zou moeten kunnen naar mijn idee. men betaalt toch gewoon het kortingscontract en de kaart. Als de kortingscontract is afgelopen wordt weer gewoon het hele bedrag afgeschreven, zonder korting.

Het idee achter de kortingskaarten van de NS is dat deze gekoppeld is aan een bepaalde persoon. Een individu. Een koppeling aan een anonieme kaart zal dus ook nooit plaatsvinden.

Klopt het dat je met een voordeelurenkaart twee personen kunt meenemen tegen de 40 % korting? En zijn er buiten het reizen tussen 9 en 16 uur nog voorwaarden aan verbonden? In de trein van Arriva geldt deze korting niet zeker?

Waarom is er geen voordeel studentenkaart mogelijk voor mbo studenten die nog 16 of 17 zijn? Dat de duo het niet geeft weet ik en vind ik belachelijk maar ook de ns bied ze geen enkel voordeel, voor een maand traject kaart van ons huis naar haar school moeten we 393,00 betalen dit is toch absurd?

Onderaan het artikel staat dat de abonnementen van ns op ns.nl besteld kunnen worden. Met vriendelijke groet, ov-chipkaartgeldig.nl

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.