Gratis OV-chipkaart

Kan je een gratis OV-chipkaart krijgen? Een gratis OV-chipkaart bestaat helaas nagenoeg niet meer, wel is er de mogelijkheid om gratis te reizen met je OV-chipkaart.

Gratis reizen met studenten OV-chipkaart

Studenten hebben als ze recht hebben op studiefinanciering ook recht op het studentenreisproduct op hun OV-chipkaart. Met het studenten reisproduct op je studenten OV-chipkaart kan je als student gratis reizen doordeweeks of in het weekend. Je kiest welk abonnement bij je past. Week studenten OV’s reizen in de vakantie, bij feestdagen en in het weekend met 40% korting met de trein. Voor stads- en streekvervoer geldt een korting van 34%. Weekend studentenkaarten reizen juist doordeweeks met 40% korting (of 34% bij stads- en streekvervoer), maar in de vakantie en op feestdagen reizen ze gewoon gratis.

Gratis OV-chipkaart nog mogelijk?

Zijn er nog mogelijkheden om aan een gratis OV-chipkaart te komen? In principe niet. Soms zijn er echter wel acties, waarmee je aan een tijdelijke gratis OV-chipkaart kunt komen. Je kan soms wel een gratis kortingsabonnement krijgen op je OV-chipkaart, bijvoorbeeld met het Uitgestudeerd aanbod van de NS, dat geldt voor studenten die net klaar zijn met studeren en geen studenten OV-chipkaart meer hebben, omdat het studentenreisproduct niet meer geldig is.

Gratis OV-chipkaart kinderen tot en met drie jaar

Kinderen tot en met drie jaar kunnen gratis reizen met het OV en hebben geen OV-chipkaart nodig. Zodra de kinderen tussen de vier en de elf jaar oud zijn kunnen ze niet meer gratis reizen maar hebben ze een OV-chipkaart nodig. Ze reizen dan bij de NS met 40% korting en bij overige OV-bedrijven met 34% korting op hun OV-chipkaart. Reist er een volwasse mee, dan kan een kind tussen de vier en elf jaar oud een Railrunner kaartje gebruiken.

60+ gratis OV-chipkaart

Ben je 60+, dan heb je helaas geen recht op een gratis OV-chipkaart, maar wel recht op 40% korting en op keuzedagen bij de NS. Bij andere vervoerders reis je niet met korting.

65+ gratis OV-chipkaart

Ook als je 65+ bent heb je geen recht op een gratis OV-chipkaart, maar kan je wel met 40% korting reizen bij de NS en heb je eveneens keuzedagen. Ook kan je als je 65+ bent bij andere vervoerders met 34% korting reizen.

Reacties

Waarom is er geen anonieme ov chipkaart voor kinderen. Ik heb 4 kleinkinderen die een enkele keer met mij mee reizen. Nu zou ik voor alle 4 een kaart op naam moeten kopen, wat mij 30 euro zou gaan kosten. Ze reizen nooit alle vier tegelijk met mij mee. Is hier een oplossing voor. Waarom kost een kaart überhaupt zo duur.

Het is zo onduidelijk hoe je met kinderen kunt reizen. Ik heb af en toe plotseling logeetjes. Als ik dan even met de bus wil met ze dan betaal ik een tarief wat zo wie zo al hoog is, maar ook nog zonder kinderkorting. Ik krijg geen antwoord bij de OV informatie, of bij NS. Het zou fijn zijn als er een anonieme kinder OV chipokaart kan komen die je op net zoveelplekken kunt kopen ne opladen als vroeger de strippenkaart.

Ik ben het hier mee eens

Kinderen kunnen hun eigen kaart gewoon meenemen, net als hun knuffel en tandenborstel. Reizen op een anonieme kaart tegen volwassen tarief is ook mogelijk. In de grote steden is het meestal ook mogelijk om een los kaartje in de automaat te kopen, ook voor kindertarief.

Wij ondervinden met 7 kleinkinderen hetzelfde probleem. We gaan dus maar met de auto, waar we graag met het ov zouden gaan. Waardeloos.

Ik heb een OV. Kaart met 40% korting voor daluren, daar betaal ik extra voor en ik betaal voor de keuzedagen. Is dit wel correct. Lees net dat dat gratis is. Groeten, Cees.

graag zou ik dit ook willen weten, waarom wordt er geen antwoord gegeven????? NS BELACHELIJK DIT schaam je diep!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reizen met korting kan vanaf 65 jaar. De informatie hierboven is incorrect. NS geeft de mogelijkheid om vanaf 60 jaar 7 reisdagen te kopen voor een voordelig tarief. Gratis reizen kan eigenlijk nergens.

Waar kan ik de antwoorden op de gestelde vragen over de passen voor kinderen en incidenteel reizen met kinderen vinden?

Ns zuigt ballen ov chip moet gratis zijn! zodat je zelf kan bepale welk tegoed j r op zet

Als ik met de trein ga, wil ik gewoon betalen voor wat ik afreis en niet 3 x 20 euro instaptarief en (3x) 7,50 per ov kaart en dan nog eens de reiskosten zelf. Daarbij is het toch belachelijk dat ik nu weer een nieuwe ov kaart moet aanschaffen? Hij is misschien 5x gebruikt!!

Je betaalt alleen wat je verreist. Bij uitchecken krijg je het teveel betaalde instaptarief direct weer terug. Je kunt ook losse kaartjes kopen voor de trein, in de automaat. Je moet hier ook mee in- en uitchecken. Voor de bus kun je in grote steden automaat kaartjes kopen, of een losse kaart in de bus. Als je echt maar een keer per jaar reist, is dat goedkoper dan een ov chipkaart aanschaffen. Je moet een nieuwe kaart aanschaffen omdat foto en chip verouderen in vijf jaar. De chip gaat storingen opleveren. De foto, nou ja, dat weten we van andere kaarten al, niets nieuws.

Ik heb alleen die aan vraag en afwijzing ontvangen van die gratis ov de trambestuurder begon e r over vanmiddag kreeg ik mijn geld weer terug abonnement aanvragen

ja dat dus is zo belachelijk wanneer je incidenteel met het OV reist met de kinderen. dan ben je dus een godsvermogen kwijt voor niets door die aanschafkosten en minimale saldoverplichting. stel voor dat je vier kinderen hebt als alleenstaande ouder. dan ben je dus al 110 euro kwijt en dan ben je nog nergens.

Als je incidenteel reist met je kinderen, kun je er ook voor kiezen om via NS.nl een railrunner-kaartje á € 2,50 te kopen. Daar kan een kind mee reizen die met een betalende ouder / voogd mee gaat en dat is op die dag onbeperkt geldig de 2de klas. In de eerste klas mogen er per begeleider max. 3 kinderen mee. Dat scheelt toch weer?

Voor ieder kind een persoonlijke ov kaart kopen met kids vrij abo van NS. Totale kosten 30 euro. Dan reizen ze gratis bij NS en krijgen ze 34 % korting op de bus ect

Krijg ik nu als 65+ jarige 40% korting op een trteinkaartje

Tip1: Check de voorwaarden bij de vervoerder waarmee u wilt reizen. Tip 2: Alleen voor sukkels die Tip 1 niet volgen. Als je 60+ bent kun je gratis met de trein reizen maar je moet wel een ID bij je hebben zodat je kunt laten zien dat je werkelijk 60+ bent. Succes!!

60+ rijden NIET gratis met de trein, 65+ ook niet.

60+ en 65+ rijden NIET gratis met de trein

Heel gaaf en bedankt

Ik graag 1 bestelen ikwoon op de fazantlaan 13 6641xt beuningen

Ik word in april 18 Is mijn ov jaar kaart dan geldig in april?

Ik ga in augustus naar het mbo Landstede in zwolle ik weet alleen niet hoe ik hier moet gaan komen. Is een OV chipkaart geldig voor jongeren van 16 of hebben ze een trajectkaart nodig? En hoeveel gaat dit kosten /per maand of per jaar?

Als je elke werkdag met de trein reist is een NS jaartrajectkaart altijd het goedkoopst. Ook voor de bus geldt dat. Busabonnementen zijn meestal goedkoper, maar je reist wel langer. Je OV chipkaart is altijd geldig als vervoersbewijs, als je maar inchekt. Een abonnement laat je op je kaart zetten, vianInternet of een servicekantoor. Daarna moet je de bestelling ophalen bij een ophaalpaal. Hoeveel je abonnement kost, hangt af van de afstand die je reist.

Geweldige vragen, hetzelfde waar ik mee zit: mijn kleinzoon meenemen in tram, bus en metro, terwijl hij hier logeert. Waar staan de antwoorden op deze vragen?

Ze verplichten je een nieuwe kaart aan te schaffen terwijl ik hem 2 keer gebruikt heb. Nu gaat hij verlopen, en dat doe ik dan maar. Schandalig dat je alleen maar een kaartje kan kopen met een kaart van 7,50. Ik ga gewoon nooit meer met de trein in Nederland. Scheelt een heleboel ellende!

Je kunt gewoon losse kaartjes voor de trein kopen. Een nieuwe kaart aanschaffen is niet verplicht.

Een dagje naar Zaandam met de trein.1 volwassene en 3 kinderen. Ga eens kijken op het internet hoe je tegenwoordig aan ov kaartjes kan komen.Wat ingewikkeld allemaal. Ben afgehaakt. Morgen gewoon lekker met de auto. Na de spits rijden, gaat vast goed komen.

Losse kaartjes zijn te koop op https://www.ns.nl/producten/losse-kaartjes-toeslagen. Dit is niet moeilijker dan bij elke andere webwinkel.

Ik wil volgende week graag met mijn zusjes (8 en 11 jaar) een dagje weg, hebben zij hier gelijk een ov chipkaart voor of kan dit ook met papieren kaartjes?

Goede kans dat ze al een OV chipkaart hebben. Die nemen ze waarschijnlijk mee, of je kunt hen vragen dat te doen. Ook kun je in de NS automaat een los kaartje kopen, of een printbare ticket online kopen op https://www.ns.nl/producten/losse-kaartjes-toeslagen.

Waarom staan hier heel veel vragen (waar ik ook mee rond loop) en geen antwoorden? Zou mooi zijn als we weten hoe het OV erover denkt....

Je kunt via de NS-site ook gewoon (een) e-ticket(s) uitprinten.

mijn chipkaart is bijna verlopen. ik begrijp niet dat ik weer de volle bedrag voor een verplichte kaart moet betalen.

Ik heb 5 jaar geleden een gratis anonieme OV jaarkaart gekregen. Helaas heb ik door ziekte hier geen gebruik van kunnen maken, maar er staat wel saldo op. Mijn vraag is, zou ik alsnog een gratis kaart kunnen krijgen en mijn saldo overschrijven of terug krijgen.

Ja, saldo kun je terug krijgen, als je dit op tijd voor het verlopen van de kaart aanvraagt. Het gaat gemakkelijker met een persoonlijke kaart. Je moet wel naar een balie toe. Zie ook https://www.ov-chipkaart.nl/klantenservice/zelf-regelen/teruggave-saldo.htm.

IK wil graag ov chipkaart

Ga voor aanvragen naar https://www.ov-chipkaart.nl/aanvragen.htm.

Op mijn ove chip kaart staat 44 euro op Maar is verlopen al 5 maande hoe kan ik die terug krijgen . Bij voorbaad dank

Ik wil graag OV kaart gratis ik betaal allen voor reizen. M.V.G. Rita

Kost veels te duur mag goedkoper 5 euro per persoon voor een plastic ov kaart.

Hallo, ik heb vandaag een kaartje gekregen van de buschauffeur waar op staat dat ik gratis ov chipkaart kan aanvragen Hoe kan ik die krijgen ik heb ook die unieke actiecode. Wil graag een snelle reactie. Alvast bedankt

ik wil aanvraag over anonieme ov chipkaart

IK WIL AANVRAAG OVER ANONIEME OV CHIPKAART

hello. wil graag een ov chipkaart

hello. ik wil grag een kaart

opwaarderen kost ook geld met vier personenen ben je ook veel geld kwijt

ik wil ov chipkaart koop

ik doe havo opleiding bij vavo novacollege krijg ik ook een gratis kaart ?

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.