Op 16 juli begint de zomervakantie en is de week ov-chipkaart niet geldig

Op 16 juli begint de zomervakantie. Dit heeft consequenties voor de geldigheid van je studenten OV-chipkaart.

Week OV studentenkaart: niet geldig

Als je een week OV studentenkaart hebt kan je niet meer gratis doordeweeks reizen in de zomervakantie. Je zal op saldo moeten reizen. Houd hier rekening mee als je op reis gaat en zorg voor voldoende saldo op je OV-chipkaart.

Weekend OV studentenkaart: geldig

Een weekend studenten OV-chipkaart blijft gewoon geldig in de zomervakantie. Je kunt daarom in de weekenden gratis blijven reizen en net zoals normaal kan je doordeweeks met korting reizen met het openbaar vervoer.

Zomervakantie 2015

Hoewel studenten afhankelijk van de studie wel eens een langere vakantie hebben of vieren, loopt de zomervakantie voor wat betreft de geldigheid van je OV-chipkaart van donderdag 16 juli 4:00 uur tot zondag 16 augustus 4:00 uur. Omdat 16 augustus dus een zondag is kunnen week studenten pas op 17 augustus weer gratis reizen.

Reacties

Mijn dochter heeft een OV kaart ( week ) Deze week met trein gereisd , echter geen korting. Doet ze iets verkeerd?? Hoe krijg je die korting?

Die korting krijg je pas na het vertonen van je ov kaart aan de directie van de NS of busmaatschappij. Daarna kun je via de kortingcode de korting op je kaart activeren door middel van een activeringsapparaat welke je kunt lenen bij een vestiging van de OV chipkaart fabrikant. Ik heb dit vandaag nog gedaan in Hoofddorp. Groeten Sjaak

De zomervakantie zijn in drie regio's verdeeld. In de regio Noord begint de vakantie voor de Mbo studenten op 22 juli. De ov stopt een week eerder. Hoe wordt dit opgelost voor mijn studenten?

Reactie toevoegen

CAPTCHA

Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.